Ingredients
-
25 gram jäst för söta degar
-
100 gram smör/margarin
-
2 dl mjölk
-
1 msk pofiber
-
0,75 dl socker
-
0,5 gram saffran
-
en nypa salt
-
2 ägg
-
500 gram ljus mjölmix
-
russin
Directions
Ingen jul är komplett utan en lussebulle eller två. Det här receptet är smidigt och degen går enkelt att rulla och forma till den form du vill göra! Dessutom är de såklart jättegoda!
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. |
2
Done
|
Blanda ner pofiber, låt detta stå och svälla i 10 min. |
3
Done
|
Tillsätt 1 ägg, socker, saffran (mortla saffranet med lite av sockret först), mjöl och lite salt. Spara några matskedar mjöl till utbakningen. |
4
Done
|
Mjöla händerna och bakbordet lätt. Ta upp bitar av degen och forma bullar i formen du vill ha. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. |
5
Done
|
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och tryck dit lite russin. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Fantastiskt goda! Tack!
Roligt att höra! En riktigt god lussekatt är svårslaget. /Anni