Glutenfria lussekatter

0 0
Glutenfria lussekatter

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
25 gram jäst för söta degar
100 gram smör/margarin
2 dl mjölk
1 msk pofiber
0,75 dl socker
0,5 gram saffran
en nypa salt
2 ägg
500 gram ljus mjölmix
russin

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ingen jul är komplett utan en lussebulle eller två. Det här receptet är smidigt och degen går enkelt att rulla och forma till den form du vill göra! Dessutom är de såklart jättegoda!

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret/margarinet och häll i mjölken. Värm eller låt vätskan svalna till ljummen temp (37 grader) och häll sedan över jästen. Rör så att jästen löser upp sig.

2
Klar

Blanda ner pofiber, låt detta stå och svälla i 10 min.

3
Klar

Tillsätt 1 ägg, socker, saffran (mortla saffranet med lite av sockret först), mjöl och lite salt. Spara några matskedar mjöl till utbakningen.
Rör ihop och låt jäsa under bakduk i 30 min.

4
Klar

Mjöla händerna och bakbordet lätt. Ta upp bitar av degen och forma bullar i formen du vill ha. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.

5
Klar

Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och tryck dit lite russin.
Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

anni

Fiskburgare
föregående
Fiskburgare
Glutenfria zucchinibiffar
nästa
Glutenfria zucchinibiffar
Fiskburgare
föregående
Fiskburgare
Glutenfria zucchinibiffar
nästa
Glutenfria zucchinibiffar

Skriv Kommentar