• Home
  • Bröd
  • Glutenfria ljusa bullar med vallmofrön

Glutenfria ljusa bullar med vallmofrön

0 0
Glutenfria ljusa bullar med vallmofrön

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
50 gram jäst
0,5 dl rapsolja
5 dl mjölk
1 dl pofiber
1 dl naturell yoghurt
12 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk salt
vallmofrön

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Här är de perfekta bullarna att ha i frysen! Fina att äta som de är med ost och skinka men också bra till hamburgare, som pitabröd till tacos, perfekt att göra varma mackor med eller att fylla med en god tonfiskröra till utflykten. Fluffiga och med en god, snäll smak som barn gillar.

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme och tillsätt den tillsammans med rumsvarm olja. Rör tills det löser sig.
Tillsätt pofiber och låt blandningen svälla i cirka 10 min.

2
Klar

Tillsätt övriga ingredienser och vispa kraftigt. Låt jäsa i cirka 30 min.

3
Klar

Klicka ut degen i 6 stora rundlar. Blöt händerna i varmt vatten, platta ut och forma en slät yta.
Låt jäsa i cirka 30 minuter till.

4
Klar

Pensla med vatten och strö vallmofrön på..Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i cirka 25 minuter.

anni

föregående
Glutenfria kokosdrömmar
nästa
Italiensk köttfärssås
föregående
Glutenfria kokosdrömmar
nästa
Italiensk köttfärssås

Skriv Kommentar