Ingredients
-
50 gram jäst
-
0,5 dl rapsolja
-
5 dl mjölk
-
1 dl pofiber
-
1 dl naturell yoghurt
-
12 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1 tsk salt
-
vallmofrön
Directions
Här är de perfekta bullarna att ha i frysen! Fina att äta som de är med ost och skinka men också bra till hamburgare, som pitabröd till tacos, perfekt att göra varma mackor med eller att fylla med en god tonfiskröra till utflykten. Fluffiga och med en god, snäll smak som barn gillar.
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme och tillsätt den tillsammans med rumsvarm olja. Rör tills det löser sig. |
2
Done
|
Tillsätt övriga ingredienser och vispa kraftigt. Låt jäsa i cirka 30 min. |
3
Done
|
Klicka ut degen i 6 stora rundlar. Blöt händerna i varmt vatten, platta ut och forma en slät yta. |
4
Done
|
Pensla med vatten och strö vallmofrön på..Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i cirka 25 minuter. |