Ingredients
-
200 gram smör/margarin
-
5 dl ljus glutenfri mjölmix (Finax blå förpackning)
-
1 dl strösocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
1,5 dl strösocker
-
1 citron
-
4 lime
-
50 gram margarin
-
2 msk ljus glutenfri mjölmix
-
2 ägg
Directions
Jag är helt galen i lemon curd, skulle kunna äta det med sked! Så jag letar allltid efter kakor och bakverk man kan ha det i. Den här gången blev det en variant på hallongrottor, fast med limcurd istället, nästan som små lime- och citronpajer. Jag hade en hel del lime hemma så då gjorde jag curd med det och en citron. Det blir lite mildare än med bara citron.
Om du inte orkar göra egen curd finns det utmärkt att köpa färdig också.
Steps
1
Done
|
LimecurdKoka upp saft och rivet skal från 4 lime med socker och margarin. Sila vätskan. |
2
Done
|
Blanda ut mjölmixen i saften från citronen och rör ner i vätskan. |
3
Done
|
Vispa samman två ägg och rör ner i blandningen, låt koka upp och tjockna till under tiden du blandar. Låt svalna. |
4
Done
|
KakornaMixa margarin, mjölmix, socker och vaniljsocker i en hushållsmixen eller arbeta samman med fingrarna så att det går ihop till en deg. |
5
Done
|
Dela degen i 20 bitar, rulla till bollar, platta till och tryck ut en stor fördjupning i mitten. Lägg i muffinsformar. Skippa inte muffinsformarna, det här blir som små minipajer. |
6
Done
|
Klicka ut stora klickar med limecurden i varje kaka. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hur mkt socker ska de va i curden?
Hej Ulrika! Tack för att du uppmärksammade att mängden socker försvunnit ur receptet.
1,5 dl socker ska det vara i limecurden, lycka till! /Anni