Glutenfria lakritsmuffins

0 0
Glutenfria lakritsmuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram margarin/smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,25 dl mjölk
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
En nypa salt
50 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 msk limesaft
2 msk lakritspulver
100 gram cream cheese

Ingredients

Directions

Dela

Luftiga glutenfria vaniljmuffins med en riktigt smarrig lakritsfrosting som smälter i munnen.
Det är alltid roligt när man får spritsa lite också!

Steps

1
Done

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna.

2
Done

Vispa socker, vaniljsocker och ägg riktigt poröst. (Se till att äggen är rumstempererade om du vill få extra bra resultat.)
Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet.

3
Done

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Det gör inget om smeten blir lite klumpig!

4
Done

Häll upp smeten i 14 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina).
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.

5
Done

Frosting:
Mixa eller sikta florsockret, så att det inte har några klumpar. Vispa eller mixa sedan florsockret med smör, lakritspulver, limesaft och cream cheese tills det är en helt slät massa.
Spritsa på muffinsen.

codan

Glutenfri morotskaka i långpanna
previous
Glutenfri morotskaka i långpanna
Glutenfri västerbottenpaj
next
Glutenfri västerbottenpaj
Glutenfri morotskaka i långpanna
previous
Glutenfri morotskaka i långpanna
Glutenfri västerbottenpaj
next
Glutenfri västerbottenpaj

Skriv Kommentar