Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad

0 0
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl socker
150 gram smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
3 tsk lakritspulver (Markatta)
175 gram vit choklad

Ingredients

Directions

Share

Biskvier är en klassiker när det kommer till glutenfria bakverk. Den här lakritsbiskvin blev galet god, om du gillar lakrits är den ett måste! Receptet räcker till 15-20 biskvier.

Om man tycker att det låter lite omständligt med flera moment går det fint att frysa in bottnarna och göra receptet i två omgångar.

 

 

Steps

1
Done

Botten

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Riv mandelmassan grovt. Tillsätt socker och äggvita, blanda ihop till en slät smet.

3
Done

Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av teskedar eller med lätt fuktade händer, det blir mellan 15-20 stycken beroende på hur stora du gör.

4
Done

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. De ska få en gyllene färg.

5
Done

Smörkräm

Vispa rumsvarmt smör, florsocker, äggula och lakritspulver till en slät kräm.

6
Done

Sammansättning

Bred med hjälp av en matkniv smörkrämen på "bottnen" av kakorna. Det ska bli lite toppigt. Ställ in i frysen i 20 minuter.

7
Done

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Temperera eventuellt chokladen.
Doppa smörkrämsdelen av kakan i chokladen, skaka av lite försiktigt och låt sedan kakorna stelna i kylskåp.

anni

Glutenfria bondkakor
previous
Glutenfria bondkakor
Glutenfri lakritsboll
next
Glutenfri lakritsboll
Glutenfria bondkakor
previous
Glutenfria bondkakor
Glutenfri lakritsboll
next
Glutenfri lakritsboll

2 Comments Hide Comments

Ska prova detta lockande recept och undrar om man ska klicka ut smeten på ”hushållspapper” som det står eller om du menar bakplåtspapper. 🙂

Add Your Comment