Ingredients
-
200 gram mandelmassa
-
1 äggvita
-
0,5 dl socker
-
150 gram smör
-
1,5 dl florsocker
-
1 äggula
-
3 tsk lakritspulver (Markatta)
-
175 gram vit choklad
Directions
Biskvier är en klassiker när det kommer till glutenfria bakverk. Den här lakritsbiskvin blev galet god, om du gillar lakrits är den ett måste! Receptet räcker till 15-20 biskvier.
Om man tycker att det låter lite omständligt med flera moment går det fint att frysa in bottnarna och göra receptet i två omgångar.
Steps
1
Done
|
BottenSätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt socker och äggvita, blanda ihop till en slät smet. |
3
Done
|
Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av teskedar eller med lätt fuktade händer, det blir mellan 15-20 stycken beroende på hur stora du gör. |
4
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. De ska få en gyllene färg. |
5
Done
|
SmörkrämVispa rumsvarmt smör, florsocker, äggula och lakritspulver till en slät kräm. |
6
Done
|
SammansättningBred med hjälp av en matkniv smörkrämen på "bottnen" av kakorna. Det ska bli lite toppigt. Ställ in i frysen i 20 minuter. |
7
Done
|
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Temperera eventuellt chokladen. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Ska prova detta lockande recept och undrar om man ska klicka ut smeten på ”hushållspapper” som det står eller om du menar bakplåtspapper. 🙂
Vad roligt, hoppas att du gillar receptet! Haha, har ändrat, självklart ska det vara bakplåtspapper. 🙂