Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad

0 0
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
200 gram mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl socker
150 gram smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
3 tsk lakritspulver (Markatta)
175 gram vit choklad

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Biskvier är en klassiker när det kommer till glutenfria bakverk. Den här lakritsbiskvin blev galet god, om du gillar lakrits är den ett måste! Receptet räcker till 15-20 biskvier.

Om man tycker att det låter lite omständligt med flera moment går det fint att frysa in bottnarna och göra receptet i två omgångar.

 

 

Steg

1
Klar

Botten

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klar

Riv mandelmassan grovt. Tillsätt socker och äggvita, blanda ihop till en slät smet.

3
Klar

Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av teskedar eller med lätt fuktade händer, det blir mellan 15-20 stycken beroende på hur stora du gör.

4
Klar

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. De ska få en gyllene färg.

5
Klar

Smörkräm

Vispa rumsvarmt smör, florsocker, äggula och lakritspulver till en slät kräm.

6
Klar

Sammansättning

Bred med hjälp av en matkniv smörkrämen på "bottnen" av kakorna. Det ska bli lite toppigt. Ställ in i frysen i 20 minuter.

7
Klar

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Temperera eventuellt chokladen.
Doppa smörkrämsdelen av kakan i chokladen, skaka av lite försiktigt och låt sedan kakorna stelna i kylskåp.

anni

Glutenfria bondkakor
föregående
Glutenfria bondkakor
Glutenfri lakritsboll
nästa
Glutenfri lakritsboll
Glutenfria bondkakor
föregående
Glutenfria bondkakor
Glutenfri lakritsboll
nästa
Glutenfri lakritsboll

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Ska prova detta lockande recept och undrar om man ska klicka ut smeten på ”hushållspapper” som det står eller om du menar bakplåtspapper. 🙂

Skriv Kommentar