Ingredients
-
1 ägg
-
1 dl polenta
-
0,5 dl ren havre
-
2 dl mjölk
-
1 gul lök
-
stora vitlöksklyftor
-
500 g ekologisk bland- eller nötfärs
-
1 msk citronsaft
-
0,5 dl riven parmesanost
-
salt
-
peppar
Directions
Jag ääälskar köttbullar, gräddig brunsås, potatis och rårörda lingon. För mig är det husmanskost när det är som allra bäst. Eftersom min sambo är halvitalienare blev receptet inspirerat av det och köttbullarna fick smak av vitlök, citron och parmesan. Det blev så himla gott! Jag skippar brödskivor eller glutenfritt ströbröd och kör på polenta och havre istället, funkar superbra och ger saftiga köttbullar. Det här receptet blir cirka 40 st.
Steps
1
Done
|
Knäck ägget i en bunke, tillsätt polenta, havre och mjölk. Rör om och låt svälla i ett par minuter. |
2
Done
|
Skala under tiden lök och vitlök och riv på rivjärn/kör i mixern så det blir en massa. Riv parmesanosten grovt. |
3
Done
|
Salta och peppra efter tycke och smak. Tillsätt färsen och arbeta samman alltihop till en ganska lös smet. |
4
Done
|
|
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hej, hur gör du brunsåsen då?
/Sylvia
Hej! Det får jag också ge recept på såklart. Det får bli i ett nytt inlägg. 🙂 /Anni