• Home
  • Mat
  • Glutenfria köttbullar med smak av italien

Glutenfria köttbullar med smak av italien

0 0
Glutenfria köttbullar med smak av italien

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
1 ägg
1 dl polenta
0,5 dl ren havre
2 dl mjölk
1 gul lök
stora vitlöksklyftor
500 g ekologisk bland- eller nötfärs
1 msk citronsaft
0,5 dl riven parmesanost
salt
peppar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Jag ääälskar köttbullar, gräddig brunsås, potatis och rårörda lingon. För mig är det husmanskost när det är som allra bäst. Eftersom min sambo är halvitalienare blev receptet inspirerat av det och köttbullarna fick smak av vitlök, citron och parmesan. Det blev så himla gott! Jag skippar brödskivor eller glutenfritt ströbröd och kör på polenta och havre istället, funkar superbra och ger saftiga köttbullar. Det här receptet blir cirka 40 st.

Steg

1
Klar

Knäck ägget i en bunke, tillsätt polenta, havre och mjölk. Rör om och låt svälla i ett par minuter.

2
Klar

Skala under tiden lök och vitlök och riv på rivjärn/kör i mixern så det blir en massa. Riv parmesanosten grovt.
Tillsätt lökmassan, parmesan och citronsaft till bunken och rör om.

3
Klar

Salta och peppra efter tycke och smak. Tillsätt färsen och arbeta samman alltihop till en ganska lös smet.
Rulla till bollar. Stek på medeltemperatur i generöst med smör.

4
Klar

anni

Annis bästa glutenfria bröd
föregående
Annis bästa glutenfria bröd
Rödbetstzaziki
nästa
Rödbetstzaziki
Annis bästa glutenfria bröd
föregående
Annis bästa glutenfria bröd
Rödbetstzaziki
nästa
Rödbetstzaziki

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar