Glutenfria kolasnittar

0 0
Glutenfria kolasnittar

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

2 tsk pofiber
3,5 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 tsk sirap
100 gram margarin

Ingredienser

Instruktioner

Dela

De perfekta glutenfria kolasnittarna. Frasiga men samtidigt sega i mitten.
En liten varning bara, de är beroendeframkallande!

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 200 grader.

2
Klar

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3
Klar

Häll i sirap och tärna ner det kylskåpskalla margarinet. Arbeta snabbt ihop degen med händerna.

4
Klar

Dela degen i fyra delar och rulla till centimetertjocka rullar. Placera på bakplåtspapper och tryck till lätt med gaffel.

5
Klar

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Skär kakorna i sneda bitar innan de hinner svalna.

anni

Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär
föregående
Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär
Annis glutenfria cantuccini
nästa
Annis glutenfria cantuccini
Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär
föregående
Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär
Annis glutenfria cantuccini
nästa
Annis glutenfria cantuccini

6 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Hej
Som nybliven glutenintolerant håller jag på som bäst och prövar mig fram till bröd och kakor. Men småkakor lyckas jag inte på något sätt, de bara flyter ut och täcker hela plåtbottnen. Funderar på om det kan vara mjölet, har oftast använt mjölmixar med vetestärkelse, eller gräddar jag dem för länge?.
Det skulle vara hjälpsamt om du oftare skrev ut vilket sorts mjöl du använder (och ev. varför, om du kommit på vilket mjöl som passar var). Undrar även om du använder varmluftsugn eller kör med vanlig.
Du har en trevlig samling recept här och jag ser fram emot många baktimmar.

Hej Maria!
Låter som att du använder lite för lite mjölmix när det gäller småkakor. Prova att öka på med en halv deciliter, gör en provkaka och se om det blir bättre! Jag kör både med varmluftsugn och vanlig, beroende på om jag kör flera plåtar samtidigt eller inte. Jag ska föröska bli bättre på att skriva ut temperature för både varmluft och vanlig.
Jag använder nästan alltid Finax mjölmixer. Mest för att jag tycker att dom är prisvärda och att jag är van att baka med dom.
Grov mjölmix är grön och när det gäller ljus tar jag nästan alltid den blå med lågt proteininnehåll. Tycker att jag får bättre och ”fluffigare” resultat då. Lycka till!

Goda både sega och krispiga. Mina blev sega om se togs ut riktigt ljusa och krispiga om de var gyllene.
Tiden är absolut inte 15 min utan några minuter högst 5.

Skriv Kommentar