Ingredients
-
100 gram smör/margarin
-
0,75 dl socker
-
0,5 tsk vaniljsocker
-
1,25 dl riven kokos
-
3 dl ljus mjölmix
-
1 tsk hjortronsalt
Directions
Småkakor, älskar att plocka fram en burk när man är på stranden eller i skogen. Så mysigt!
I det här receptet kan mjölmängden variera lite beroende på vilken mix du använder, gör alltid en provkaka. Jag använder oftast Finax mjölmix. Det här är en ganska torr och smulig deg men jobba ihop den ordentligt så att du kan rulla bollar, sen blir det perfekt i ugnen.
Steps
1
Done
|
Vispa smör/margarin, socker och vaniljsocker till en fluffig massa. |
2
Done
|
Blanda först samman mjöl, kokos och hjortronsalt och vispa sedan ihop blandningen med smörmassan. |
3
Done
|
Rulla degen bollar. Lägg på plåt (platta inte till!) och grädda i en 150 grader varm ugn i ca 10 min. |
En kommentar Dölj Kommentarer
Jag kommer nu dra igång mitt lilla glutenfria ”projekt”
Vad har du för tankar och idéer om glutenfritt bröd?
http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/ar-det-julafton-24-augusti.html