Ingredients
-
5 st ägg
-
4,5 dl socker
-
4,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
3 tsk bakpulver
-
3 tsk vaniljsocker
-
2 msk kakao
-
2 dl vatten
-
200 gram smör/margarin
-
200 gram florsocker
-
2 msk smält smör
-
5 msk kallt starkt kaffe
-
1 msk kakao
-
1 msk vaniljsocker
-
kokosflingor
Directions
Kärleksmums, snoddas, chokladrutor, kärt barn har många namn!
Oavsett namn så är det här en favorit som alltid går hem, så gott med kaffeglasyren och kokos på toppen.
Steps
1
Done
|
ChokladkakanVispa ägg och socker pösigt. |
2
Done
|
Blanda mjölmixen, bakpulver och kakao och rör ner i smeten. |
3
Done
|
Smält smör och vatten i en kastrull, häll i och blanda i smeten. |
4
Done
|
Häll i en långpanna med bakplåtspapper i botten och som är smord längs kanterna med smör. |
5
Done
|
Grädda i 200 grader tills kakan känns torr. Låt svalna. |
6
Done
|
GlasyrVispa ihop florsocker, 2 msk smält smör, kaffe, kakaos och vanilj. Bred över chokladkakan och strö över kokos. |
6 Kommentarer Dölj Kommentarer
Helt misslyckad botten, varför 2 dl vatten i? Smeten blev ju helt rinnande.. Katastrof..
Vad tråkigt att du inte blev nöjd. Men smeten är ganska rinnande innan den gräddas och brukar bli toppen, hur blev kakan till slut? /Anni
Bakade dessa idag, blev supergoda o perfekta 😋 Helnöjd 👍
Jag är jättenöjd med mumsen. Skulle tagit en mindre långpanna så den hade blivit lite högre.
Helt misslyckad botten ,blev aldrig torr. Slängde 💩
Tycker att det blev toppen när jag bakade med barnen, alla nöjda. Enkel bakning. 🙂