Glutenfria kärleksmums i långpanna

0 0
Glutenfria kärleksmums i långpanna

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

5 st ägg
4,5 dl socker
4,5 dl ljus glutenfri mjölmix
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vatten
200 gram smör/margarin
200 gram florsocker
2 msk smält smör
5 msk kallt starkt kaffe
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
kokosflingor

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Kärleksmums, snoddas, chokladrutor, kärt barn har många namn!
Oavsett namn så är det här en favorit som alltid går hem, så gott med kaffeglasyren och kokos på toppen. 

Steg

1
Klar

Chokladkakan

Vispa ägg och socker pösigt.

2
Klar

Blanda mjölmixen, bakpulver och kakao och rör ner i smeten.

3
Klar

Smält smör och vatten i en kastrull, häll i och blanda i smeten.

4
Klar

Häll i en långpanna med bakplåtspapper i botten och som är smord längs kanterna med smör.

5
Klar

Grädda i 200 grader tills kakan känns torr. Låt svalna.

6
Klar

Glasyr

Vispa ihop florsocker, 2 msk smält smör, kaffe, kakaos och vanilj. Bred över chokladkakan och strö över kokos.

anni

Glutenfria citron- och vallmomuffins
föregående
Glutenfria citron- och vallmomuffins
nästa
Röd vinbärsmarmelad
Glutenfria citron- och vallmomuffins
föregående
Glutenfria citron- och vallmomuffins
nästa
Röd vinbärsmarmelad

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Vad tråkigt att du inte blev nöjd. Men smeten är ganska rinnande innan den gräddas och brukar bli toppen, hur blev kakan till slut? /Anni

Skriv Kommentar