Ingredients
-
50 gram jäst
-
5 dl mjölk
-
2 msk pofiber
-
1 dl socker
-
en nypa salt
-
1,5 tsk mald kardemumma
-
2 dl kesella
-
150 gram mjukt smör/margarin
-
17-20 dl ljus glutenfri mjölmix
-
100 gram mjukt smör/margarin
-
0,75 dl socker
-
2 msk kardemumma
-
1 ägg
-
pärlsocker
Directions
Kardemumma är en sådan hemtrevlig krydda som jag använder både i bullar, kakor och mat.
Här är bullreceptet jag gör, som har samma grund som mina kanelbullar.
Det är en stor sats, så halvera receptet om du inte vill fylla frysen.
Att göra bullarna till snurror gör dem extra saftiga.
Steps
1
Done
|
Smula ner jäst i en bunke och häll över kall mjölk, rör tills jästen har löst sig. Häll i pofiber och låt blandningen svälla i cirka tio minuter. |
2
Done
|
Tillsätt socker, salt, kardemumma, kesella och det mesta av mjölet. Klicka ner det mjuka smöret. Arbeta kraftigt med degkrokar eller i maskin. |
3
Done
|
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektanglar, ca 25x50 cm. |
4
Done
|
Blanda samman smör, socker och kardemumma till fyllningen och bred ut jämnt över plattorna. |
5
Done
|
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker över och grädda bullarna i en 250 grader varm ugn i 10-15 min. |