Glutenfria kardemummasnurror

0 0
Glutenfria kardemummasnurror

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
50 gram jäst
5 dl mjölk
2 msk pofiber
1 dl socker
en nypa salt
1,5 tsk mald kardemumma
2 dl kesella
150 gram mjukt smör/margarin
17-20 dl ljus glutenfri mjölmix
100 gram mjukt smör/margarin
0,75 dl socker
2 msk kardemumma
1 ägg
pärlsocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Kardemumma är en sådan hemtrevlig krydda som jag använder både i bullar, kakor och mat.
Här är bullreceptet jag gör, som har samma grund som mina kanelbullar.
Det är en stor sats, så halvera receptet om du inte vill fylla frysen.
Att göra bullarna till snurror gör dem extra saftiga.

 

Steg

1
Klar

Smula ner jäst i en bunke och häll över kall mjölk, rör tills jästen har löst sig. Häll i pofiber och låt blandningen svälla i cirka tio minuter.

2
Klar

Tillsätt socker, salt, kardemumma, kesella och det mesta av mjölet. Klicka ner det mjuka smöret. Arbeta kraftigt med degkrokar eller i maskin.

3
Klar

Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektanglar, ca 25x50 cm.

4
Klar

Blanda samman smör, socker och kardemumma till fyllningen och bred ut jämnt över plattorna.
Rulla ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka bitar, lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca två timmar.

5
Klar

Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker över och grädda bullarna i en 250 grader varm ugn i 10-15 min.

anni

Glutenfria limecurdgrottor
föregående
Glutenfria limecurdgrottor
Glutenfria sesambullar
nästa
Glutenfria sesambullar
Glutenfria limecurdgrottor
föregående
Glutenfria limecurdgrottor
Glutenfria sesambullar
nästa
Glutenfria sesambullar

Skriv Kommentar