Glutenfria kanelbullar

0 0
Glutenfria kanelbullar

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

25 gram jäst för söta degar
3 dl kall mjölk
1 msk pofiber
1 ägg
0,5 dl strösocker
100 gram rumsvarmt smör/margarin
10-12 dl ljus glutenfri mjölmix (Finax)
1 tsk mald kardemumma
100 gram rumsvarmt smör/margarin
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 st ägg
pärlsocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Kanelbullar är allas favorit, älskad av både liten och stor.
Detta är kalljästa bullar vilket jag tycker blir supergott och är enkelt eftersom man kan baka ut bullarna på plåten direkt och sedan bara låta dem jäsa ifred ett par timmar. Bullarna blir goda och saftiga!

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig.

2
Klar

Tillsätt pofiber, ägg och socker. Vispa ihop. Låt stå i cirka 10 min.

3
Klar

Klicka ner det rumsvarma smöret och blanda till sist i mjölet. Arbeta 5-10 min med degkrokar tills degen släpper från kanten, är slät och blir nästan lite blank.

4
Klar

Lägg degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 25x50 cm.

5
Klar

Blanda samman smör, socker och kanel till fyllningen och bred ut jämnt över plattan. Om det är svårt att bre ut kan man mikra fyllningen några sekunder så att den blir lite lösare.

6
Klar

Rulla ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka bitar, lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca två timmar.

7
Klar

Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker över och grädda bullarna i en 225 grader varm ugn i 10-15 min.

anni

föregående
Kalljästa glutenfria frukostfrallor
nästa
Snabb enkel hemgjord mandelmassa
föregående
Kalljästa glutenfria frukostfrallor
nästa
Snabb enkel hemgjord mandelmassa

Skriv Kommentar