Ingredients
-
25 gram jäst för söta degar
-
3 dl kall mjölk
-
1 msk pofiber
-
1 ägg
-
0,5 dl strösocker
-
100 gram rumsvarmt smör/margarin
-
10-12 dl ljus glutenfri mjölmix (Finax)
-
1 tsk mald kardemumma
-
100 gram rumsvarmt smör/margarin
-
1 dl strösocker
-
1 msk kanel
-
2 st ägg
-
pärlsocker
Directions
Kanelbullar är allas favorit, älskad av både liten och stor.
Detta är kalljästa bullar vilket jag tycker blir supergott och är enkelt eftersom man kan baka ut bullarna på plåten direkt och sedan bara låta dem jäsa ifred ett par timmar. Bullarna blir goda och saftiga!
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig. |
2
Done
|
Tillsätt pofiber, ägg och socker. Vispa ihop. Låt stå i cirka 10 min. |
3
Done
|
Klicka ner det rumsvarma smöret och blanda till sist i mjölet och kardemumman. Arbeta 5-10 min med degkrokar tills degen släpper från kanten, är slät och blir nästan lite blank. |
4
Done
|
Lägg degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 25x50 cm. |
5
Done
|
Blanda samman smör, socker och kanel till fyllningen och bred ut jämnt över plattan. Om det är svårt att bre ut kan man mikra fyllningen några sekunder så att den blir lite lösare. |
6
Done
|
Rulla ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka bitar, lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca två timmar. |
7
Done
|
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker över och grädda bullarna i en 225 grader varm ugn i 10-15 min. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Vart exakt kommer kardemumman in i bilden? 🙂
Hej! Kardemumman ska vara i bulldegen, har uppdaterat receptet nu. Tack för din feedback!