Ingredients
-
50 gram
-
5 dl
-
2 msk
-
1 dl
-
0,5 tsk
-
1 tsk
-
2 dl
-
150 g
-
17-20 dl
-
200 gram
-
1,5 dl
-
4 msk
-
1
-
Directions
Doften av nygräddade kanelbullar… Behöver jag säga mer? Kanelbullar ju dessutom den perfekta utflyktsmaten och jag älskar utflykter. Lägg märke till att bullarna bara ska jäsa en gång i det här receptet, men då ganska länge. Det beror på att degvätskan (mjölken) är kall.
Det här är en stor sats bullar, men receptet går bra att halvera.
Steps
1
Done
|
Smula ner jäst i en bunke och häll över kall mjölk, rör tills jästen har löst sig. Häll i pofiber och låt blandningen svälla i cirka tio minuter. |
2
Done
|
Tillsätt socker, salt, kardemumma, kesella och det mesta av mjölet. |
3
Done
|
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektanglar, ca 25x50 cm. |
4
Done
|
Blanda samman smör, socker och kanel till fyllningen och bred ut jämnt över plattorna. |
5
Done
|
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker över och grädda bullarna i en 225 grader varm ugn i 10-15 min. |