Ingredients
-
50 gram rabarber
-
150 gram jordgubbar
-
1 msk socker
-
1 tsk citronsaft
-
100 gram smör/margarin
-
1,5 dl socker
-
1 tsk vaniljsocker
-
2 ägg
-
2,25 dl mjölk
-
4 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 tsk bakpulver
-
en nypa salt
Directions
Det här blev något av det smarrigaste jag gjort på länge.
Dog godhetsdöden när jag smakade på en varm glutenfri jordgubbsglass- och rabarbermuffins, himmelskt!
Steps
1
Done
|
Skiva rabarber tunt och jordgubbar i skivor, lägg i en skål, tillsätt en msk socker och citronsaften, rör om och ställ i kylskåp under tiden som du gör resten. |
2
Done
|
Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna. |
3
Done
|
Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst. Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet. |
4
Done
|
Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Det gör inget om smeten blir lite klumpig. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Jag gjorde precis dina muffins och de blev superbra! Tack för ett bra recept! Och jag provade med lite stött kardemumma i smeten också, ett tips 🙂
Oh, det låter supergott! 🙂 Kul att du gillade receptet. /A-C