Glutenfria jordgubbs- och rabarbermuffins

0 0
Glutenfria jordgubbs- och rabarbermuffins

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
50 gram rabarber
150 gram jordgubbar
1 msk socker
1 tsk citronsaft
100 gram smör/margarin
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,25 dl mjölk
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
en nypa salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här blev något av det smarrigaste jag gjort på länge.
Dog godhetsdöden när jag smakade på en varm glutenfri jordgubbsglass- och rabarbermuffins, himmelskt!

Steg

1
Klar

Skiva rabarber tunt och jordgubbar i skivor, lägg i en skål, tillsätt en msk socker och citronsaften, rör om och ställ i kylskåp under tiden som du gör resten.

2
Klar

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna.

3
Klar

Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst. Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet.

4
Klar

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Det gör inget om smeten blir lite klumpig.
Häll upp smeten i 14 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina) och klicka sedan försiktigt ner jordgubbs- och rabarberröran i mitten.
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

anni

Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär
föregående
Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär
Nutellaglass
nästa
Hemmagjord nutellaglass
Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär
föregående
Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär
Nutellaglass
nästa
Hemmagjord nutellaglass

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar