• Home
  • Choklad
  • Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella

Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella

0 0
Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
75 gram smör/margarin
1,5 dl glutenfria havregryn
1 dl ljus glutenfri mjölmix (finax)
1 dl strösocker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl nutella

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Knäckiga glutenfria havreflarn som får en djupare smak av det brynta smöret, och så ljuvlig nutella däremellan. Ät som de är med en kopp starkt kaffe, eller servera som det ultimata tillbehöret till glass.

Steg

1
Klar

Bryn smöret/margarinet gyllenbrunt i gryta. Dra av från värmen.

2
Klar

Rör ner alla övriga ingredienser förutom nutellan, rör till en smidig smet.

3
Klar

Klicka ut på bakplåtspapper med tesked. Smeten räcker till cirka 20 kakor.

4
Klar

Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllene i färgen.
Låt svalna helt.

5
Klar

Värm nutellan försiktigt i gryta eller micro tills den är lite mer flytande i konsistensen.
Pensla nutellan på undersidan av ett flan. Sätt sedan ihop den penslade sidan med undersidan av ett annat flan.
Förvara flanen svalt.

anni

Glutenfria citron- och vaniljsnurror
föregående
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
Glutenfria wienerbröd med aprikosmarmelad
nästa
Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
föregående
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
Glutenfria wienerbröd med aprikosmarmelad
nästa
Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg

Skriv Kommentar