Glutenfria grötbullar med lingon

0 0
Glutenfria grötbullar med lingon

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
3 dl ren havre
6 dl vatten
salt
150 gram margarin/smör
1 dl (frysta) lingon
50 gram jäst
2 dl mjölk
3 dl fil
1 dl sirap
cirka 11 dl grov glutenfri mjölmix

Ingredienser

Instruktioner

Dela

De här glutenfria grötbullarna blev heeelt fantastiskt goda, du får inte missa dem! Så otroligt mjuka och saftiga, och med lite lingon i blev det verkligen de perfekta höstbullarna. Tyvärr jäste mina bullar inte så mycket som man kanske önskat, men smaken uppvägde det mer än väl. Testa gärna att låta degen jäsa lite längre, men vad du än gör, baka!

Steg

1
Klar

Koka gröt med havre, vatten och salt.

2
Klar

Klicka ner smöret/margarinet i den varma gröten, rör om så att det smälter. Tillsätt lingon, mjölk och fil så att blandningen blir fingervarm.

3
Klar

Smula ner jästen och rör om. Tillsätt sirapen och mjölet, vispa en kort stund med degkrokarna. Det ska bli en ganska lös blandning.

4
Klar

Klicka ut degen på bakplåtspapper med hjälp av två skedar.
Det blir cirka 35 bullar. Låt jäsa under bakduk i ungefär en timme.
Grädda i 200 grader i cirka 30 min.

anni

föregående
Höstsoppa med rostad butternutpumpa och vitlök
Glutenfri vanilj- och blåbärslängd
nästa
Glutenfri vanilj- och blåbärslängd
föregående
Höstsoppa med rostad butternutpumpa och vitlök
Glutenfri vanilj- och blåbärslängd
nästa
Glutenfri vanilj- och blåbärslängd

Skriv Kommentar