Ingredients
-
3 dl ren havre
-
6 dl vatten
-
salt
-
150 gram margarin/smör
-
1 dl (frysta) lingon
-
50 gram jäst
-
2 dl mjölk
-
3 dl fil
-
1 dl sirap
-
cirka 11 dl grov glutenfri mjölmix
Directions
De här glutenfria grötbullarna blev heeelt fantastiskt goda, du får inte missa dem! Så otroligt mjuka och saftiga, och med lite lingon i blev det verkligen de perfekta höstbullarna. Tyvärr jäste mina bullar inte så mycket som man kanske önskat, men smaken uppvägde det mer än väl. Testa gärna att låta degen jäsa lite längre, men vad du än gör, baka!
Steps
1
Done
|
Koka gröt med havre, vatten och salt. |
2
Done
|
Klicka ner smöret/margarinet i den varma gröten, rör om så att det smälter. Tillsätt lingon, mjölk och fil så att blandningen blir fingervarm. |
3
Done
|
Smula ner jästen och rör om. Tillsätt sirapen och mjölet, vispa en kort stund med degkrokarna. Det ska bli en ganska lös blandning. |
4
Done
|
Klicka ut degen på bakplåtspapper med hjälp av två skedar. |