Ingredients
-
250 gram ljus glutenfri mjölmix (jag använde finax blå)
-
1 tsk torrjäst
-
3 dl ljummet vatten
-
75 gram smör/margarin
-
flingsalt
Directions
Ni vet de där brödpinnarna på restaurangborden som man ALDRIG får smaka på? Som andra knaprar på i väntan på maten medan man själv dricker upp sin dryck innan maten kommit in. Nu är det dags för oss att få lyxa till det och världsvant knapra på en glutenfri grissini eller två.
Steps
1
Done
|
Blanda mjölet och torrjästen. |
2
Done
|
Smält smöret. Tillsätt vattnet och 1,5 msk av smöret till mjölblandningen och blanda tills den är slät. Det ska vara en väldigt lös smet. |
3
Done
|
Lägg smeten i en plastpåse och klipp ett cirka 0,5 cm stort hål i kanten. Spritsa sedan ut smala strängar på bakplåtspapper, lika långa som en plåts "djup". Det blir cirka 30 st. |
4
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. |