Glutenfria grissini

0 0
Glutenfria grissini

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
250 gram ljus glutenfri mjölmix (jag använde finax blå)
1 tsk torrjäst
3 dl ljummet vatten
75 gram smör/margarin
flingsalt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ni vet de där brödpinnarna på restaurangborden som man ALDRIG får smaka på? Som andra knaprar på i väntan på maten medan man själv dricker upp sin dryck innan maten kommit in. Nu är det dags för oss att få lyxa till det och världsvant knapra på en glutenfri grissini eller två.

Steg

1
Klar

Blanda mjölet och torrjästen.

2
Klar

Smält smöret. Tillsätt vattnet och 1,5 msk av smöret till mjölblandningen och blanda tills den är slät. Det ska vara en väldigt lös smet.

3
Klar

Lägg smeten i en plastpåse och klipp ett cirka 0,5 cm stort hål i kanten. Spritsa sedan ut smala strängar på bakplåtspapper, lika långa som en plåts "djup". Det blir cirka 30 st.
Låt jäsa i ungefär 45 minuter.

4
Klar

Sätt ugnen på 200 grader.
Lös upp en nypa flingsalt i smöret och pensla sedan bröden med detta. Strö gärna lite extra salt över när du penslat klart. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min, de ska ha fått en gyllene färg.

anni

Glutenfria saffranskakor
föregående
Glutenfria saffranskakor
Glutenfritt ljust rostbröd
nästa
Glutenfritt ljust rostbröd
Glutenfria saffranskakor
föregående
Glutenfria saffranskakor
Glutenfritt ljust rostbröd
nästa
Glutenfritt ljust rostbröd

Skriv Kommentar