Ingredients
-
150 gram smält smör/margarin
-
3 dl mjölk
-
3 dl vatten
-
4 dl grov glutenfri mjölmix
-
2 tsk bakpulver
-
2 tsk vaniljsocker
-
en nypa salt
Directions
Jag firade internationella kvinnodagen med glutenfria våfflor, vispad grädde och hemmagjord blåbärssylt. Frasigast våfflor får man av en smet med vatten i.
Min sambo kunde knappt sluta fråga varför de här våfflorna var så sjuuuukt goda.
Det här receptet är dessutom utan ägg för de som inte tål det.
Steps
1
Done
|
Häll de torra ingredienserna i en bunke, rör om. |
2
Done
|
Tillsätt sedan vätskan (vatten, mjölk och smör/margarin) lite i taget för att få en så klumpfri smet som möjligt. |
3
Done
|
Låt gärna smeten svälla en liten stund. |
4
Done
|
Pensla första laggen med lite smör, sedan vid behov. |
26 Kommentarer Dölj Kommentarer
Jättebra recept! Gjorde mjölkfritt också, blev supergott!
Tack!
Vad roligt! Varsågod! 🙂
Supergoda våfflor! Blev på rismjölk o mjölkfritt margarin här. Ungarna älskade dem. Hann bara smaka ett hjärta själv då de slukade det mesta i ett nafs! Får bli dubbel smet nästa gång! 😉
Tack för att du delade med dig av receptet!
Vad roligt att höra! /anni
En härlig blogg med väldigt fina och goda recept Har provat flera och vi njuter! Tack o kram!
Vad roligt att höra, tack!
Hej! Går det bra att använda vanlig glutenfri mjölmix (ej grov)? Vad blir skillnaden i smak o konsistens? Jag vill överraska min kompis med våfflor,hon har precis börjat äta glutenfritt 🙂
Det går fint med ljus mjölmix också. Blir helt enkelt en ljusare våffla med ännu mer ”efterrättskänsla”. Konsistensen blir frasig och fin ändå. Vad snällt att överraska din kompis, lycka till! /Anni
[…] Frasiga våfflor […]
Har länge sökt efter ett bra glutenfritt frasvåffelrecept, ska bli spännande att testa detta! Undrar bara om det smälta smöret ska vara i smeten eller om man ska steka dem i det? 😮
I smeten! Har förtydligat i receptet nu. /Anni
Alltså vilka goda våfflor, snacka om superrecept. Blev väldigt frasiga och smakade typ exakt som vanliga våfflor 🙂 Dock så råkade jag ha i vaniljpulver i smeten när jag skulle göra matiga våfflor men det gick bra det med haha.
Haha, ibland slinker det med lite vanilj av bara farten. 🙂 Vad roligt att du gillade receptet! /Anni
Min femåring som i vanliga fall inte gillar mina glutenfria maträtter informerade mig att dessa våfflorna är godare än de med vanligt mjöl. Bättre betyg är svårt att få.
Mycket gott och enkelt recept!
SÅ roligt att höra! /Anni
Hejsan!
Vilken av mixerna använder du?
Har inte hittat något recept jag tycker om än och hinner inte prova mig fram till ett eget recept nu, så det vore kul om ditt recept blir mumma även för mig 🙂
Glad Påsk!
Virginia (Küsten är klar)
Hej! Jag tycker att de flesta mixer fungerar med detta recept, men jag använder oftast Finax lågprotein (blå), finax grövre (grön) eller Sempers mixer.
Hej!
Jag ska göra våfflor till mina kollegor och undrar ungefär hur många våfflor det blir av det här receptet.
//Sofia
Hej! Det blir ungefär 8-10 våfflor, beroende på hur tjocka du gör och hur länge man låter smeten stå innan man gräddar. 🙂
Bästa våffel-receptet någonsin! Tack!!
tack, vad fantastiskt roligt att höra! /Anni
Om man ska ha dom som efterrätt med grädde och sylt, är det bättre att ta vanlig mjölmix då i stället för grov?
Det är en smaksak, jag gillar varianten med grovt mjöl även till grädde och sylt. Experimentera lite med vad du tycker är godast. Ljus mjölmix funkar också!
Bästa våffelreceptet. Går lika bra att göra med vanligt mjöl! 😀
Hej! Imorgon ska jag inleda min dag med denna recept😇
Härligt!