Glutenfria frasiga våfflor

0 1
Glutenfria frasiga våfflor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram smält smör/margarin
3 dl mjölk
3 dl vatten
4 dl grov glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt

Ingredients

Directions

Share

Jag firade internationella kvinnodagen med glutenfria våfflor, vispad grädde och hemmagjord blåbärssylt. Frasigast våfflor får man av en smet med vatten i.
Min sambo kunde knappt sluta fråga varför de här våfflorna var så sjuuuukt goda.

Det här receptet är dessutom utan ägg för de som inte tål det. 

Steps

1
Done

Häll de torra ingredienserna i en bunke, rör om.

2
Done

Tillsätt sedan vätskan (vatten, mjölk och smör/margarin) lite i taget för att få en så klumpfri smet som möjligt.

3
Done

Låt gärna smeten svälla en liten stund.

4
Done

Pensla första laggen med lite smör, sedan vid behov.
Lägg våfflorna på ett galler och ät så nygräddade som möjligt.

anni

Glutenfria mandel- och kanelkakor
previous
Glutenfria mandel- och kanelkakor
next
Smarrig glutenfri kladdkaka
Glutenfria mandel- och kanelkakor
previous
Glutenfria mandel- och kanelkakor
next
Smarrig glutenfri kladdkaka

23 Comments Hide Comments

Supergoda våfflor! Blev på rismjölk o mjölkfritt margarin här. Ungarna älskade dem. Hann bara smaka ett hjärta själv då de slukade det mesta i ett nafs! Får bli dubbel smet nästa gång! 😉
Tack för att du delade med dig av receptet!

En härlig blogg med väldigt fina och goda recept Har provat flera och vi njuter! Tack o kram!

Hej! Går det bra att använda vanlig glutenfri mjölmix (ej grov)? Vad blir skillnaden i smak o konsistens? Jag vill överraska min kompis med våfflor,hon har precis börjat äta glutenfritt 🙂

Det går fint med ljus mjölmix också. Blir helt enkelt en ljusare våffla med ännu mer ”efterrättskänsla”. Konsistensen blir frasig och fin ändå. Vad snällt att överraska din kompis, lycka till! /Anni

Har länge sökt efter ett bra glutenfritt frasvåffelrecept, ska bli spännande att testa detta! Undrar bara om det smälta smöret ska vara i smeten eller om man ska steka dem i det? 😮

Alltså vilka goda våfflor, snacka om superrecept. Blev väldigt frasiga och smakade typ exakt som vanliga våfflor 🙂 Dock så råkade jag ha i vaniljpulver i smeten när jag skulle göra matiga våfflor men det gick bra det med haha.

Min femåring som i vanliga fall inte gillar mina glutenfria maträtter informerade mig att dessa våfflorna är godare än de med vanligt mjöl. Bättre betyg är svårt att få.
Mycket gott och enkelt recept!

Hejsan!

Vilken av mixerna använder du?
Har inte hittat något recept jag tycker om än och hinner inte prova mig fram till ett eget recept nu, så det vore kul om ditt recept blir mumma även för mig 🙂

Glad Påsk!

Virginia (Küsten är klar)

Hej! Jag tycker att de flesta mixer fungerar med detta recept, men jag använder oftast Finax lågprotein (blå), finax grövre (grön) eller Sempers mixer.

Hej!

Jag ska göra våfflor till mina kollegor och undrar ungefär hur många våfflor det blir av det här receptet.

//Sofia

Hej! Det blir ungefär 8-10 våfflor, beroende på hur tjocka du gör och hur länge man låter smeten stå innan man gräddar. 🙂

Om man ska ha dom som efterrätt med grädde och sylt, är det bättre att ta vanlig mjölmix då i stället för grov?

Det är en smaksak, jag gillar varianten med grovt mjöl även till grädde och sylt. Experimentera lite med vad du tycker är godast. Ljus mjölmix funkar också!

Add Your Comment