Glutenfria dumlekakor

0 0
Glutenfria dumlekakor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
5 dl Ljus glutenfri mjölmix (Finax)
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
200 gram Smör (normalsaötat)
13 stycken Dumlekolor

Ingredients

Directions

Dela

Som hallongrottor men med ljuvligt seg kola och choklad istället för hallonsylt. En given succé hos både stora och små!

 

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader på varmluft.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Spara cirka 0,5 dl av mjölet till slutet.

2
Done

Tärna i det kylskåpskalla smöret, nyp ihop till en deg.

3
Done

Dela dumlekolorna på mitten.

4
Done

Rulla cirka 25 bollar av degen, tryck ner en halv dumlekola i varje kaka.
Provgrädda gärna en kaka innan du gör alla och justera vid behov mjölmängden. Det kan skilja sig lite åt beroende på vilken mjölmix du använder.
Man kan även använda små bullformar och lägga kakorna i, då får man lättare ett perfekt resultat.

5
Done

Grädda i cirka 10 min.

anni

previous
Glutenfria saffransbullar med mandelmassa
previous
Glutenfria saffransbullar med mandelmassa

En kommentar Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar