Ingredients
-
50 gram margarin
-
2 ägg
-
1,5 dl socker
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix
-
0,5 dl kakao
-
2 tsk bakpulver
-
1 msk vaniljsocker
-
1 dl hett vatten
-
112 gram daim (två "dubbeldaim")
-
50 gram dubbelnougat
Directions
Luftiga glutenfria chokladmuffins med knaprig dajm både inuti och ovanpå.
Det kan inte misslyckas, så gott!
Steps
1
Done
|
Smält margarinet och låt det svalna under tiden som du vispar ägg och socker poröst. |
2
Done
|
Tillsätt övriga torra ingredienser (sikta gärna för ännu fluffigare muffins) och blanda i försiktigt. |
3
Done
|
Häll i margarin och vatten och blanda till en lös smet. |
4
Done
|
Fördela smeten i 12 muffinsformar, krossa hälften av daimen i mindre delar och fördela i formarna. Grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i cirka 15 minuter. |
5
Done
|
Bryt resten av daimen i mindre delar, smält nougaten och daimen över vattenbad eller i mikron. Fördela blandningen på toppen av muffinsen. |