Glutenfria kalljästa citron- och vaniljsnurror

0 0
Glutenfria kalljästa citron- och vaniljsnurror

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
50 gram jäst
3 dl mjölk
1 msk pofiber
1 ägg
0,5 dl strösocker
10 dl ljus glutenfri mjölmix
100 gram rumsvarmt smör/margarin
150 gram smör
1,5 dl ljust muscovadosocker
1 citron
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
pärlsocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Den perfekta utflyktsmaten, sommarfikan eller bara för att njuta med ett glas mjölk direkt när de kommit ut ur ugnen. Bullar är ju alltid så gott! 

Fyllningen är min favorit citron och vanilj, dessutom använder jag ljust muscovadosocker för en lite mer kolaaktig smak som jag tycker passar med citron. Har du inte det hemma funkar det toppen med vanligt strösocker.

Steg

1
Klar

Fyllning

Blanda smör, ljust muscovadosocker, citronskal och vaniljsocker.
Ställ åt sidan så att den är rumstempererad när den ska bredas ut.

2
Klar

Bulldeg

Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig.

3
Klar

Tillsätt pofiber, ägg och socker. Låt stå i cirka 10 min.

4
Klar

Klicka ner det rumsvarma smöret och blanda till sist i mjölet. Arbeta 5-10 min med degkrokar.

5
Klar

Kavla ut en cirka 50 x 40 cm stor rektangel på mjölat bord. Bred ut fyllningen och vik degen dubbel.

6
Klar

Skär 1,5 cm långa remsor. Snurra remsorna och tvinna sedan så att ändarna hamnar nedåt. Lägg i bullformar, täck med bakduk och låt jäsa i en och en halv timme.

7
Klar

Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 5-10 min.

anni

Glutenfritt fröknäckebröd
föregående
Glutenfritt fröknäcke
glutenfria kladdiga chokladmuffins
nästa
Glutenfria kladdiga chokladmuffins
Glutenfritt fröknäckebröd
föregående
Glutenfritt fröknäcke
glutenfria kladdiga chokladmuffins
nästa
Glutenfria kladdiga chokladmuffins

3 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Hej! Har hittat till din sida, och tänkt baka dessa glutenfria citron och vaniljsnurror. Är dessa kalljästa bullar, ser bara att de ska jäsa en gång, då de läggs på plåt. Går det bra med Finax röda?

Med vänlig hälsning, Anette

Vad roligt att du ska testa bullarna, de är SÅ goda! Det är kalljästa bullar, förtydligade det i rubriken efter din kommentar. 🙂 Finax röda funkar superbra! /Anni

Skriv Kommentar