Ingredients
-
50 gram jäst
-
3 dl mjölk
-
1 msk pofiber
-
1 ägg
-
0,5 dl strösocker
-
10 dl ljus glutenfri mjölmix
-
100 gram rumsvarmt smör/margarin
-
150 gram smör
-
1,5 dl ljust muscovadosocker
-
1 citron
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 ägg
-
pärlsocker
Directions
Den perfekta utflyktsmaten, sommarfikan eller bara för att njuta med ett glas mjölk direkt när de kommit ut ur ugnen. Bullar är ju alltid så gott!
Fyllningen är min favorit citron och vanilj, dessutom använder jag ljust muscovadosocker för en lite mer kolaaktig smak som jag tycker passar med citron. Har du inte det hemma funkar det toppen med vanligt strösocker.
Steps
1
Done
|
FyllningBlanda smör, ljust muscovadosocker, citronskal och vaniljsocker. |
2
Done
|
BulldegSmula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig. |
3
Done
|
Tillsätt pofiber, ägg och socker. Låt stå i cirka 10 min. |
4
Done
|
Klicka ner det rumsvarma smöret och blanda till sist i mjölet. Arbeta 5-10 min med degkrokar. |
5
Done
|
Kavla ut en cirka 50 x 40 cm stor rektangel på mjölat bord. Bred ut fyllningen och vik degen dubbel. |
6
Done
|
Skär 1,5 cm långa remsor. Snurra remsorna och tvinna sedan så att ändarna hamnar nedåt. Lägg i bullformar, täck med bakduk och låt jäsa i en och en halv timme. |
7
Done
|
Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 5-10 min. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hej! Har hittat till din sida, och tänkt baka dessa glutenfria citron och vaniljsnurror. Är dessa kalljästa bullar, ser bara att de ska jäsa en gång, då de läggs på plåt. Går det bra med Finax röda?
Med vänlig hälsning, Anette
Vad roligt att du ska testa bullarna, de är SÅ goda! Det är kalljästa bullar, förtydligade det i rubriken efter din kommentar. 🙂 Finax röda funkar superbra! /Anni