Glutenfria citron- och vaniljsnurror

0 0
Glutenfria citron- och vaniljsnurror

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
50 gram jäst
3 dl kall mjölk
1 msk pofiber
1 ägg
0,5 dl strösocker
10 dl ljus glutenfri mjölmix
100 gram rumsvarmt smör/margarin
150 gram smör
1,5 dl ljust muscovadosocker
1 citron
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
pärlsocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Den perfekta utflyktsmaten, sommarfikan eller bara för att njuta med ett glas mjölk direkt när de kommit ut ur ugnen. Bullar är ju alltid så gott! Jag har utvecklad mitt glutenfria bullrecept sedan tidigare så att det är lite enklare och snabbare, vilket passar en otålig själ som mig…

Fyllningen är min favorit citron och vanilj, dessutom använder jag ljust muscovadosocker för en lite mer kolaaktig smak som jag tycker passar med citron. 

Steg

1
Klar

Blanda smör, ljust muscovadosocker, citronskal och vaniljsocker. Nu är fyllningen klar.
Ställ åt sidan så att den är rumstempererad mör den ska bredas ut.

2
Klar

Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig.

3
Klar

Tillsätt pofiber, ägg och socker. Låt stå i cirka 10 min.

4
Klar

Klicka ner det rumsvarma smöret (värm eventuellt lite vid behov så att det verkligen är mjukt) och blanda till sist i mjölet. Arbeta 5-10 min med degkrokar.

5
Klar

Kavla ut en cirka 50 x 40 cm stor rektangel på mjölat bord. Bred ut fyllningen och vik degen dubbel.

6
Klar

Skär 1,5 cm långa remsor. Snurra remsorna och tvinna sedan så att ändarna hamnar nedåt. Lägg i bullformar, täck med bakduk och låt jäsa i en timme.

7
Klar

Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 5-10 min.

anni

Hemmagjord jordgubbsglass
föregående
Hemmagjord jordgubbsglass
Glutenfria semlor
nästa
Glutenfria semlor
Hemmagjord jordgubbsglass
föregående
Hemmagjord jordgubbsglass
Glutenfria semlor
nästa
Glutenfria semlor

Skriv Kommentar