Glutenfria citron- och vallmomuffins

0 0
Glutenfria citron- och vallmomuffins

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
100 gram smör/margarin
2,5 dl naturell yoghurt
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl grov glutenfri mjölmix
1 dl sojamjöl
en nypa salt
en halv salt och skal från citron
0,5 msk svarta vallmofrön
3 dl florsocker
citronsaft

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Citron borde man använda i allt egentligen för det gör ju allt syrligt och underbart.
Det här blev en lite nertonad och ”nyttig” variant på grov mjölmix och sojamjöl.
Lite mer kompakta och väldigt saftiga, prova ikväll vettja!

Steg

1
Klar

Smält smöret/margarinet i en kastrull, dra av från plattan och tillsätt yoghurten. Låt svalna.

2
Klar

Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst.

3
Klar

Blanda de torra ingredienserna och rör om lite grann. Tillsätt övriga ingredienser inklusive smöret.
Blanda ihop till en smet, det gör inget att den blir lite klumpig!

4
Klar

Fördela smeten i 12 muffinsformar.
Grädda i cirka 15 minuter i 200 grader.

5
Klar

Låt svalna och gör under tiden en glasyr av florsockret och så mkt citronsaft som behövs för att glasyren ska gå ihop.
Vispa en stund så att glasyren blir vit och fin.
Bred glasyren över de avsvalnade muffinsen och strö lite vallmofrön över.
Mmm!

anni

föregående
Glutenfri blåbärspaj
nästa
Glutenfria kärleksmums i långpanna
föregående
Glutenfri blåbärspaj
nästa
Glutenfria kärleksmums i långpanna

Skriv Kommentar