Ingredients
-
100 gram smör/margarin
-
2,5 dl naturell yoghurt
-
2 ägg
-
1,5 dl socker
-
2 tsk vaniljsocker
-
2 tsk bakpulver
-
3 dl grov glutenfri mjölmix
-
1 dl sojamjöl
-
en nypa salt
-
en halv salt och skal från citron
-
0,5 msk svarta vallmofrön
-
3 dl florsocker
-
citronsaft
Directions
Citron borde man använda i allt egentligen för det gör ju allt syrligt och underbart.
Det här blev en lite nertonad och ”nyttig” variant på grov mjölmix och sojamjöl.
Lite mer kompakta och väldigt saftiga, prova ikväll vettja!
Steps
1
Done
|
Smält smöret/margarinet i en kastrull, dra av från plattan och tillsätt yoghurten. Låt svalna. |
2
Done
|
Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst. |
3
Done
|
Blanda de torra ingredienserna och rör om lite grann. Tillsätt övriga ingredienser inklusive smöret. |
4
Done
|
Fördela smeten i 12 muffinsformar. |
5
Done
|
Låt svalna och gör under tiden en glasyr av florsockret och så mkt citronsaft som behövs för att glasyren ska gå ihop. |