Glutenfria citron- och vallmomuffins

0 0
Glutenfria citron- och vallmomuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram smör/margarin
2,5 dl naturell yoghurt
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl grov glutenfri mjölmix
1 dl sojamjöl
en nypa salt
en halv salt och skal från citron
0,5 msk svarta vallmofrön
3 dl florsocker
citronsaft

Ingredients

Directions

Dela

Citron borde man använda i allt egentligen för det gör ju allt syrligt och underbart.
Det här blev en lite nertonad och ”nyttig” variant på grov mjölmix och sojamjöl.
Lite mer kompakta och väldigt saftiga, prova ikväll vettja!

Steps

1
Done

Smält smöret/margarinet i en kastrull, dra av från plattan och tillsätt yoghurten. Låt svalna.

2
Done

Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst.

3
Done

Blanda de torra ingredienserna och rör om lite grann. Tillsätt övriga ingredienser inklusive smöret.
Blanda ihop till en smet, det gör inget att den blir lite klumpig!

4
Done

Fördela smeten i 12 muffinsformar.
Grädda i cirka 15 minuter i 200 grader.

5
Done

Låt svalna och gör under tiden en glasyr av florsockret och så mkt citronsaft som behövs för att glasyren ska gå ihop.
Vispa en stund så att glasyren blir vit och fin.
Bred glasyren över de avsvalnade muffinsen och strö lite vallmofrön över.
Mmm!

anni

previous
Glutenfri blåbärspaj
next
Glutenfria kärleksmums i långpanna
previous
Glutenfri blåbärspaj
next
Glutenfria kärleksmums i långpanna

Skriv Kommentar