Ingredients
-
100 gram margarin
-
1 dl strösocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
0,5 tsk bakpulver
-
2 msk kakao
-
3 dl ljus glutenfri mjölmix (leilas mjölmix)
-
1 dl mandlar
-
1 ägg
Directions
Chokladsnittar påminner mig om min mormor, hon brukade alltid göra något liknande till jul.
Själv gör jag det året om men brukar ha lite svårt att få till konsistensen. Nu fick jag till en riktigt bra glutenfri variant, precis så där mjuk och lite seg som jag vill ha det!
Steps
1
Done
|
Nyp ihop alla ingredienser utom mandlar och ägg med fingrarna så att degen går ihop. Försök att inte överarbeta degen eftersom du värmer upp den med fingrarna och då blir den lätt för kladdig. |
2
Done
|
Dela degen i tre delar och rulla till rullar, ungefär så långa som kortsidan på en plåt. Platta till rullen lite och pensla med uppvispat ägg. Hacka mandlarna och strö över. |
3
Done
|
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. |
En kommentar Dölj Kommentarer
Du är så duktig, systern min!
Det ser verkligen jättegott ut!!
Hoppas att du har det bra i Norrköping!
Kram från lilla mig! 🙂 <3