Ingredients
-
100 gram margarin/smör
-
1 dl strösocker
-
1 msk vaniljsocker
-
3 msk kakao
-
4 dl havregryn (ren havre)
-
3-4 msk kallt kaffe
-
En liten nypa salt
-
200 gram mörk choklad
-
50 gram vit choklad
Directions
En lyxig variant av chokladbollar som kan imponera på vem som helst. För att chokladen ska behålla sin fina färg, inte smälta i rumstemperatur eller när man tar i den kan man temperera den. Det är inte svårt, men kan ta lite tid. Det är väl värt mödan. Smarrigt värre!
Steps
1
Done
|
Rör margarin/smör (det blir mycket lättare om det är rumsvarmt), socker och vaniljsocker poröst. |
2
Done
|
Blanda i kakao. |
3
Done
|
Rör ner havregryn, en nypa salt och kaffe. |
4
Done
|
Temperera chokladen. |
5
Done
|
Doppa chokladbollarna i mörk choklad. Alternativt lägg dem på ett galler och häll över chokladen. |