Glutenfria chokladbollspraliner

0 0
Glutenfria chokladbollspraliner

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

100 gram margarin/smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl havregryn (ren havre)
3-4 msk kallt kaffe
En liten nypa salt
200 gram mörk choklad
50 gram vit choklad

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En lyxig variant av chokladbollar som kan imponera på vem som helst. För att chokladen ska behålla sin fina färg, inte smälta i rumstemperatur eller när man tar i den kan man temperera den. Det är inte svårt, men kan ta lite tid. Det är väl värt mödan. Smarrigt värre!

Steg

1
Klar

Rör margarin/smör (det blir mycket lättare om det är rumsvarmt), socker och vaniljsocker poröst.

2
Klar

Blanda i kakao.

3
Klar

Rör ner havregryn, en nypa salt och kaffe.
Rulla ett par cm stora bollar.
Det blir lättare att rulla perfekta bollar om smeten stått i kylen en liten stund.

4
Klar

Temperera chokladen.
Mörk choklad:
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 48 – 50°C. Rör ner resten av chokladen.
Rör tills temperaturen är 27 – 28°C. Värm därefter upp den till 31 – 32°C för mörk choklad. Värm i mikro eller över vattenbad. Det går bra att varma på chokladen igen om det behövs för att smälta chokladen, men inte över topptemperatur.
Vit choklad:
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 45°C. Rör ner resten av chokladen.
Rör tills temperaturen är 25 – 29°C. Värm därefter upp den till 29°C.

5
Klar

Doppa chokladbollarna i mörk choklad. Alternativt lägg dem på ett galler och häll över chokladen.
Lägg den smälta vita chokladen i en plastpåse, klipp ett hål i ena hörnet. Ringla därefter choklad över den stelnade mörka chokladen.
Låt chokladen stelna. Ät upp!

anni

Glutenfria syltkakor
föregående
Glutenfria syltkakor
Gluten- och mjölkfri chokladmuffins med marängfluff
nästa
Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff
Glutenfria syltkakor
föregående
Glutenfria syltkakor
Gluten- och mjölkfri chokladmuffins med marängfluff
nästa
Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

Skriv Kommentar