Ingredients
-
1 dl socker
-
1 ägg
-
4 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 tsk bakpulver
-
2 msk kakao
-
6 msk rapsolja
-
1 mogen banan
-
1 dl hett vatten
-
100 gram grovt hackad mörk blockchoklad
-
125 gram cream cheese (philadelphiaost)
-
50 gram rumsvarmt margarin/smör
-
4 msk kakao
-
3 dl florsocker
Directions
Jag älskar kombinationen banan och choklad! Så när bananerna började bli gamla i fruktskålen var det inte så svårt att klura ut vad jag ville göra. Det händer ju ganska ofta (hemma hos mig iallafall) så det är bra att ha flera recept på kakor med banan i…
På de här godingarna har jag en chokladfrosting med cream cheese. Den är inte lika söt som vanlig glasyr och får en väldigt god egen smak av osten. Dessutom har den perfekt konsistens för att spritsa med.
Steps
1
Done
|
Vispa ägg och socker poröst. |
2
Done
|
Blanda mjölmix, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en separat skål. Mosa bananen. |
3
Done
|
Tillsätt mjölblandningen, bananen, oljan och det heta vattnet. Blanda samman alltihop och fördela i 12 muffinsformar. |
4
Done
|
Låt muffinsen svalna under tiden som du förbereder frostingen. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Vad fint garnerade de är! Håller med om att choklad+banan är en bra kombo!
tack så mycket! 🙂 /Anni