Glutenfria chocolate chip cookies

2 0
Glutenfria chocolate chip cookies

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
75 gram smör/margarin
2 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
3 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk pofiber
En nypa salt
100 gram choklad (gärna både mörk och vit)

Ingredients

Directions

Dela

Sega, chokladiga och underbart goda. Sååå många gånger jag har försökt få till det ett recept på glutenfria chocolate chip cookies, och till slut blev det bra! Ät och njut!

Steps

1
Done

Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt, eller mikra det några sekunder.
Vispa farinsocker och smör/margarin.
Tillsätt sedan ett ägg och vispa lite till.

2
Done

Tillsätt de bakpulver, mjölmix, pofiber och salt. Blanda till en deg.

3
Done

Hacka chokladen, blanda i.

4
Done

Låt degen stå i kylen i en halvtimme.

5
Done

Rulla bollar och platta till lätt. Lägg ganska glest på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 10-15 min.

codan

Pavlova med lime, jordgubbar och mynta
previous
Pavlova med limecurd och jordgubbar marinerade i mynta.
Glutenfri smulpaj med rabarber och persika
next
Glutenfri smulpaj med rabarber och persika
Pavlova med lime, jordgubbar och mynta
previous
Pavlova med limecurd och jordgubbar marinerade i mynta.
Glutenfri smulpaj med rabarber och persika
next
Glutenfri smulpaj med rabarber och persika

7 Kommentarer Dölj Kommentarer

Så glad att ha hittat det här receptet! Har försökt baka glutenfritt många gånger och aldrig lyckats särskilt bra. Och det är sällan man kommer undan en annorlunda konsistens och känsla av fint mjöl i munnen när man äter av det osv. En glädje att baka och äta dessa ❤️

Hej Anni!

Har du något tips på alternativ till ägg i smeten? Vill gärna baka med dottern är allergisk mot ägg och mjölkprotein med. Alternativ till mjölk finns ju många men ägg tycker jag är knepigare.

Hej! Har inte testat själv men du kanske skulle kunna testa ”chiaägg”, det har jag hört ska fungera bra.

Lämna ett svar till Emma Avbryt svar