Ingredients
-
75 gram smör/margarin
-
2 dl farinsocker
-
1 ägg
-
1 tsk bakpulver
-
3 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 tsk pofiber
-
En nypa salt
-
100 gram choklad (gärna både mörk och vit)
Directions
Sega, chokladiga och underbart goda. Sååå många gånger jag har försökt få till det ett recept på glutenfria chocolate chip cookies, och till slut blev det bra! Ät och njut!
Steps
1
Done
|
Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt, eller mikra det några sekunder. |
2
Done
|
Tillsätt de bakpulver, mjölmix, pofiber och salt. Blanda till en deg. |
3
Done
|
Hacka chokladen, blanda i. |
4
Done
|
Låt degen stå i kylen i en halvtimme. |
5
Done
|
Rulla bollar och platta till lätt. Lägg ganska glest på bakplåtspapper. |
7 Kommentarer Dölj Kommentarer
Så goda!! Och lätta att baka 😍
Vad kul! Gott och lätt är alltid en bra kombination. 🙂 /Anni
Så glad att ha hittat det här receptet! Har försökt baka glutenfritt många gånger och aldrig lyckats särskilt bra. Och det är sällan man kommer undan en annorlunda konsistens och känsla av fint mjöl i munnen när man äter av det osv. En glädje att baka och äta dessa ❤️
Tack snälla, vad roligt att de blev lyckade! /Anni
Hej Anni!
Har du något tips på alternativ till ägg i smeten? Vill gärna baka med dottern är allergisk mot ägg och mjölkprotein med. Alternativ till mjölk finns ju många men ägg tycker jag är knepigare.
Hej! Har inte testat själv men du kanske skulle kunna testa ”chiaägg”, det har jag hört ska fungera bra.
Hej! Supergoda!
Vad ligger dessa ca i kcal?