Ingredients
-
175 gram margarin/smör
-
1,5 dl mörkt muskovadosocker
-
1,5 dl strösocker
-
2 dl kakao
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 tsk bikarbonat
-
1,5 dl ljus mjölmix
-
4 ägg
Directions
Brownies kan ju vara det godaste som finns. Här kommer ett riktigt gott recept med glutenfria brownies vars chokladbas är kakao. De blir kraftigt chokladiga och får det lilla extra med hjälp av mörkt muskovadosocker. Dessutom går de väldigt snabbt att göra eftersom de bara gräddas i 20 minuter.
Jag serverar gärna med färska bär nu på sommaren och löst vispad grädde. Andra goda tillbehör är en kula vaniljglass eller turkisk yoghurt som man rört ner lite florsocker i.
Steps
1
Done
|
Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull på ganska låg värme. Tillsätt kakaon, blanda. |
2
Done
|
Dra av kastrullen från värmen och tillsätt mjölet, vaniljsockret och bikarbonaten, blanda. |
3
Done
|
Knäck alla äggen i en separat bunke och blanda snabbt ihop med en gaffel. Tillsätt äggen till resten av blandningen. Mumma! |
5 Kommentarer Dölj Kommentarer
Very nice blogg!! Fina bilder du har tagit!
Vill bara påpeka att 2 dl kakao INTE är lika med 200gr och heller INTE 1,5 dl mjölmix är lika med 150 gr. Kan bli riktigt tokigt då…….;o)
Oj, tack här hade jag visst slarvat lite. Fixade till receptet så folk inte blir förvirrade. 🙂
[…] fredagen i februari bjuder på jobb, städ och så ska jag testbaka glutenfria Brownies återkommer om hur resultatet […]
[…] landskapsbild Dag 26: Detta skrattar jag åt Dag 27: Tema ”två” Dag 28: Ett favoritrecept recept Dag 29: Nyaste bilden på mig själv Dag 30: Valfri bild […]