Glutenfria bondkakor

0 1
Glutenfria bondkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram margarin/smör
6 dl ljus glutenfri mjölmix (jag använder finax röda lr blåa)
2 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
2 msk vatten
1 dl mandlar, grovt hackade
1 tsk malda psylliumskal
en nypa salt

Ingredients

Directions

Share

Bondkaka är kanske den allra bästa småkakan? Lite sega med knapriga kanter och stora mandelbitar.
Lyckas man frysa in några till framtida fikabesök får man många bonuspoäng.

Steps

1
Done

Mät upp mjölmixen i en bunke.
Blanda ut bikarbonaten med vattnet.
Tärna margarinet/smöret.
Hacka mandlarna.

2
Done

Lägg alla ingredienser i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Sluta direkt när den "gått ihop". Om den blir för kladdig, ta lite mer mjöl. Tänk på att psylliumfröskalen suger upp vätska, så den blir lite torrare efterhand.

3
Done

Dela degen i två delar och rulla till två cirka fem centimeter tjocka rullar.
Svep in i plastfolie och låt vila i kylen en timme, om du har tid.

4
Done

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär degen i cirka en halv centimeter tjocka skivor och placera på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.

anni

Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke
previous
Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
next
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke
previous
Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
next
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad

Add Your Comment