Glutenfria bondkakor

0 1
Glutenfria bondkakor

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
200 gram margarin/smör
6 dl ljus glutenfri mjölmix (jag använder finax röda lr blåa)
2 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
2 msk vatten
1 dl mandlar, grovt hackade
1 tsk malda psylliumskal
en nypa salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Bondkaka är kanske den allra bästa småkakan? Lite sega med knapriga kanter och stora mandelbitar.
Lyckas man frysa in några till framtids fikabesök får man många bonuspoäng.

Steg

1
Klar

Mät upp mjölmixen i en bunke.
Blanda ut bikarbonaten med vattnet.
Tärna margarinet/smöret.
Hacka mandlarna.

2
Klar

Lägg alla ingredienser i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Sluta direkt när den "gått ihop". Om den blir för kladdig, ta lite mer mjöl. Tänk på att psylliumfröskalen suger upp lite vätska, så den blir lite torrare efterhand.

3
Klar

Dela degen i två delar och rulla till två cirka fem centimeter tjocka rullar.
Svep in i plastfolie och låt vila i kylen en timme, om du har tid.

4
Klar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär degen i cirka en halv centimeter tjocka skivor och placera på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.

anni

Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke
föregående
Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
nästa
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke
föregående
Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
nästa
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad

Skriv Kommentar