Ingredients
-
100 gram smör/margarin
-
1,5 dl socker
-
1 tsk vaniljsocker
-
2 ägg
-
2,25 dl mjölk
-
4 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 tsk bakpulver
-
en nypa salt
-
2 dl blåbär
-
1 tsk ljus glutenfri mjölmix
Directions
Blåbär är ett av mina favoritbär, särskilt om jag får vara ute i skogen och plocka själv.
Det ska ju dessutom vara supernyttigt, så jag tänker att det aldrig kan bli för mycket. Här kommer ett förslag på vad ni ka göra, glutenfria blåbärsmuffins helt enkelt.
Steps
1
Done
|
Blanda blåbär och 1 tsk mjölmix i en skål. |
2
Done
|
Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna. |
3
Done
|
Vispa socker, vaniljsocker och ägg riktigt poröst. (Se till att äggen är rumstempererade om du vill få extra bra resultat.) |
4
Done
|
Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Det gör inget om smeten blir lite klumpig! |
5
Done
|
Häll upp smeten i 14 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina) och lägg sedan generöst med blåbär i mitten på varje form. |
17 Kommentarer Dölj Kommentarer
Mmm, dina muffinsar ser jättegoda ut..blir riktigt sugen på att baka mina egna! 🙂
De blev verkligen jättefina o goda. Tack för receptet, provar gärna dina andra också! Kram från en annan glutenintolerant
Vad roligt!
Så snart jag har skrivit min tenta ska jag uppdatera med flera nya, goda recept!
testade ditt recept o rekommenderar starkt!!! helt super GOOOA!!!! jag själv tycker inte ens om muffins (laga till min sons kalas) men dessa kommer t.o.m mamma i huset äta. TACK massor för receptet!!!
Vad roligt att höra Erika! /Anni
Baka dessa nyss till min gluten intoleranta sambo, och vilket uppskattat resultat! Jättegoda!
Testade detta recept idag, men tyvärr blev dom som gummibollar… Tror den felande länken var att man skulle hälla mjölken i det smälta smöret. Smöret stelnade ju då till viss del och blev klumpig. Om jag provar det igen ska jag nog låta smöret svalna för sig själv och blanda i mjölken separat så att smöret går in ordentligt i smeten.
Hej Lotta! Vad tråkigt att dina muffins inte blev lyckade.
Jag tror säkert att det ska funka om du antingen gör precis som du själv beskriver. Alternativt försöker få smöret lite varmare så att mjölken inte kyler ner det så pass att smöret stelnar igen. Hoppas att du försöker igen och att det blir riktigt gott då! /Anni
Inte så bra recept för att det står inte hur mycket det är.😡❤
Hej Oskar! Ovanför bakinstruktionerna står det att receptet blir cirka 14 muffins. Sedan beror det ju alltid lite på hur mycket man fyller på formarna.
Hoppas att dina muffins blev goda iallafall! /Anni
Mina muffins blev platta och fastnade i formen 🙁
Jättefina och goda 🤗
Jättefina och goda 🤗 👍
Tack, vad roligt! /Anni
Mina blev som gummibollar o inte alls gods. Måste gjort nåt fel.
Mina muffins flöt ut över hela plåten och hade gummi konsistens 😖
Vad tråkigt att höra! Hoppas att receptet kan fungera bättre för dig en annan gång!