Glutenfria blåbärsmuffins

4 2
Glutenfria blåbärsmuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram smör/margarin
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,25 dl mjölk
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 dl blåbär
1 tsk ljus glutenfri mjölmix

Ingredients

Directions

Dela

Blåbär är ett av mina favoritbär, särskilt om jag får vara ute i skogen och plocka själv.
Det ska ju dessutom vara supernyttigt, så jag tänker att det aldrig kan bli för mycket. Här kommer ett förslag på vad ni ka göra, glutenfria blåbärsmuffins helt enkelt.

Steps

1
Done

Blanda blåbär och 1 tsk mjölmix i en skål.

2
Done

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna.

3
Done

Vispa socker, vaniljsocker och ägg riktigt poröst. (Se till att äggen är rumstempererade om du vill få extra bra resultat.)
Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet.

4
Done

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Det gör inget om smeten blir lite klumpig!

5
Done

Häll upp smeten i 14 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina) och lägg sedan generöst med blåbär i mitten på varje form.
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Häll upp kaffet och ta bort pappret innan du slukar alltihop!

anni

Annis glutenfria cantuccini
previous
Annis glutenfria cantuccini
Glutenfria kanelbullar
next
Glutenfria kanelbullar med kesella
Annis glutenfria cantuccini
previous
Annis glutenfria cantuccini
Glutenfria kanelbullar
next
Glutenfria kanelbullar med kesella

17 Kommentarer Dölj Kommentarer

De blev verkligen jättefina o goda. Tack för receptet, provar gärna dina andra också! Kram från en annan glutenintolerant

testade ditt recept o rekommenderar starkt!!! helt super GOOOA!!!! jag själv tycker inte ens om muffins (laga till min sons kalas) men dessa kommer t.o.m mamma i huset äta. TACK massor för receptet!!!

Testade detta recept idag, men tyvärr blev dom som gummibollar… Tror den felande länken var att man skulle hälla mjölken i det smälta smöret. Smöret stelnade ju då till viss del och blev klumpig. Om jag provar det igen ska jag nog låta smöret svalna för sig själv och blanda i mjölken separat så att smöret går in ordentligt i smeten.

Hej Lotta! Vad tråkigt att dina muffins inte blev lyckade.
Jag tror säkert att det ska funka om du antingen gör precis som du själv beskriver. Alternativt försöker få smöret lite varmare så att mjölken inte kyler ner det så pass att smöret stelnar igen. Hoppas att du försöker igen och att det blir riktigt gott då! /Anni

Hej Oskar! Ovanför bakinstruktionerna står det att receptet blir cirka 14 muffins. Sedan beror det ju alltid lite på hur mycket man fyller på formarna.
Hoppas att dina muffins blev goda iallafall! /Anni

Lämna ett svar till Monica Avbryt svar