Ingredients
-
100 gram kylskåpskallt smör/margarin
-
0,5 dl strösocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 tsk kardemumma
-
3 dl ljus glutenfri mjölmix
-
ca 0,5 dl blåbärssylt
Directions
Här kommer en lyxigare variant på hallongrottor med blåbärssylt och kardemumma. Hade med de här kakor till jobbet en dag och fick flera frågor om receptet, av folk som kunde äta gluten. Det tycker jag är ett bra betyg! Dessutom tror jag att en del har glömt bort hur god en liten småkaka faktiskt är. På caféer idag är det ju mest brownies, cheesecake och stora muffins. Inget fel med det men ibland vill man ha det klassiska. Fram för småkakor!
Steps
1
Done
|
Mixa alla ingredienser i en hushållsassistent eller med elvisp. Det blir lättare om fettet klickas ner i blandningen. Sluta blanda direkt när degen har gått ihop. |
2
Done
|
Arbeta ihop degen snabbt på ett mjölat bakbord och rulla ca 30 små bollar. Lägg bollarna på en bakplåt och tryck en liten fördjupning i varje boll. Lägg lite blåbärssylt i fördjupningen. |