• Hem
  • Choklad
  • Glutenfria bars med cashewnötter och choklad

Glutenfria bars med cashewnötter och choklad

0 0
Glutenfria bars med cashewnötter och choklad

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

1 banan
1 dl russin
1 dl cashewnötter
2 dl solrosfrön
2 dl rena havregryn
1 msk flytande honung
En nypa salt
100 gram mörk choklad

Ingredients

Directions

Dela

Perfekta till utflykten, mellanmålet eller bara när man är sötsugen men ändå vill äta nyttigt.
Nyttiga bars går såklart enkelt att göra glutenfria.

Steps

1
Done

Mixa banan och russin.

2
Done

Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar.

3
Done

Pressa degen till en fyrkantig, cirka 1,5 cm tjock platta.
Skär i 12 fyrkantiga bitar.

4
Done

Grädda i mitten av ugnen i 20 min, låt svalna.

5
Done

Smält mörk choklad och fördela över barsen.

Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Observera att temperaturerna nedan gäller mörk choklad!
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 48 – 50°C. Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 – 28°C för mörk choklad. Värm därefter upp den till 31 – 32°C.

anni

Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemon curd
previous
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd
Glutenfria syltkakor
next
Glutenfria syltkakor
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemon curd
previous
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd
Glutenfria syltkakor
next
Glutenfria syltkakor

Skriv Kommentar