• Home
  • Choklad
  • Glutenfria bars med cashewnötter och choklad

Glutenfria bars med cashewnötter och choklad

0 0
Glutenfria bars med cashewnötter och choklad

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

1 banan
1 dl russin
1 dl cashewnötter
2 dl solrosfrön
2 dl rena havregryn
1 msk flytande honung
En nypa salt
100 gram mörk choklad

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Perfekta till utflykten, mellanmålet eller bara när man är sötsugen men ändå vill äta nyttigt. Nyttiga bars går såklart att göra glutenfria!

Steg

1
Klar

Mixa banan och russin.

2
Klar

Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar.

3
Klar

Pressa degen till en fyrkantig, cirka 1,5 cm tjock platta.
Skär i 12 fyrkantiga bitar.

4
Klar

Grädda i mitten av ugnen i 20 min, låt svalna.

5
Klar

Smält mörk choklad och fördela över barsen.

Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Observera att temperaturerna nedan gäller mörk choklad!
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 48 – 50°C. Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 – 28°C för mörk choklad. Värm därefter upp den till 31 – 32°C.

anni

Glutenfri påskbakelser
föregående
Glutenfria påskbakelser
Glutenfria syltkakor
nästa
Glutenfria syltkakor
Glutenfri påskbakelser
föregående
Glutenfria påskbakelser
Glutenfria syltkakor
nästa
Glutenfria syltkakor

Skriv Kommentar