Ingredients
-
1 banan
-
1 dl russin
-
1 dl cashewnötter
-
2 dl solrosfrön
-
2 dl rena havregryn
-
1 msk flytande honung
-
En nypa salt
-
100 gram mörk choklad
Directions
Perfekta till utflykten, mellanmålet eller bara när man är sötsugen men ändå vill äta nyttigt.
Nyttiga bars går såklart enkelt att göra glutenfria.
Steps
1
Done
|
Mixa banan och russin. |
2
Done
|
Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar. |
3
Done
|
Pressa degen till en fyrkantig, cirka 1,5 cm tjock platta. |
4
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i 20 min, låt svalna. |
5
Done
|
Smält mörk choklad och fördela över barsen. Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Observera att temperaturerna nedan gäller mörk choklad! |