Ingredients
-
2 ägg
-
2 dl strösocker
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1,5 tsk bakpulver
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 tsk kanel
-
0,5 tsk mald kardemumma
-
2,5 dl grovt riven zucchini
-
0,75 dl rapsolja
Directions
Zucchini ger ingen smak men en fantastiskt saftig kaka. Påminner väldigt mycket om allas vår älskade morotskaka, och frostingen till den passar perfekt att använda även här.
Jag tycker att kakan är riktigt god bara som den är också!
Steps
1
Done
|
Vispa ägg och socker pösigt. |
2
Done
|
Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och kryddorna i en separat bunke. |
3
Done
|
Riv zucchinin. |
4
Done
|
Vänd ner mjölmixblandningen i äggmixen. |
5
Done
|
Häll i oljan och den rivna zucchinin, blanda. |
6
Done
|
Smörj en sockerkaksform. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 min. |
3 Kommentarer Dölj Kommentarer
Inget bakpulver?
hur mkt bakpulver? står inte i receptet.
Tack för att du uppmärksammade det! 1,5 tsk, det är tillagt i receptet nu. 🙂