Glutenfri zucchinikaka

0 0
Glutenfri zucchinikaka

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk mald kardemumma
2,5 dl grovt riven zucchini
0,75 dl rapsolja

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Zucchini ger ingen smak men en fantastiskt saftig kaka. Påminner väldigt mycket om allas vår älskade morotskaka, och frostingen till den passar perfekt att använda även här.
Jag tycker att kakan är riktigt god bara som den är också!

Steg

1
Klar

Vispa ägg och socker pösigt.

2
Klar

Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och kryddorna i en separat bunke.

3
Klar

Riv zucchinin.

4
Klar

Vänd ner mjölmixblandningen i äggmixen.

5
Klar

Häll i oljan och den rivna zucchinin, blanda.

6
Klar

Smörj en sockerkaksform. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 min.

anni

föregående
Röd vinbärsmarmelad
nästa
Kalljästa glutenfria frukostfrallor
föregående
Röd vinbärsmarmelad
nästa
Kalljästa glutenfria frukostfrallor

Skriv Kommentar