Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär

0 0
Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
100 gram smör/margarin
2,5 dl strösocker
100 gram vit choklad
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
En nypa salt
2 st ägg
3 dl röda vinbär

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Äntligen vinbärssäsong! Underbart att kombinera surt med sött, som alltid. Så vinbär och en kladdkaka med vit choklad kan bara bli rätt, och det blir det också. Servera gärna med grädde!

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form.

2
Klar

Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta.
Hacka under tiden chokladen i ganska små bitar.

3
Klar

Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.

4
Klar

Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om.

5
Klar

Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet.

6
Klar

Häll smeten i formen och strö över vinbären.
Grädda mitt i ugnen i cirka 50 min.

anni

Lemon curd
föregående
Magiskt god lemoncurd
Nutellaglass
nästa
Hemmagjord nutellaglass
Lemon curd
föregående
Magiskt god lemoncurd
Nutellaglass
nästa
Hemmagjord nutellaglass

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Hej! Jag har inte bakat den än,det jag undrar om är :har du inte i något som binder ihop typ lite pot.mjöl eller fiberhusk? / Birgitta

Hej Birgitta! Det är glutenfri mjölmix i (jag brukar använda finax eller Sempers mixer) och något annat tycker jag inte behövs. Lycka till! 🙂 /Anni

Skriv Kommentar