Ingredients
-
100 gram smör/margarin
-
2,5 dl strösocker
-
100 gram vit choklad
-
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
En nypa salt
-
2 st ägg
-
3 dl röda vinbär
Directions
Äntligen vinbärssäsong! Underbart att kombinera surt med sött, som alltid. Så vinbär och en kladdkaka med vit choklad kan bara bli rätt, och det blir det också. Servera gärna med grädde.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form. |
2
Done
|
Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta. |
3
Done
|
Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält. |
4
Done
|
Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om. |
5
Done
|
Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet. |
6
Done
|
Häll smeten i formen och strö över vinbären. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hej! Jag har inte bakat den än,det jag undrar om är :har du inte i något som binder ihop typ lite pot.mjöl eller fiberhusk? / Birgitta
Hej Birgitta! Det är glutenfri mjölmix i (jag brukar använda finax eller Sempers mixer) och något annat tycker jag inte behövs. Lycka till! 🙂 /Anni
Stämmer det med 50 min?? Mvh Elin
Hej Elin! Jag har justerat tiden lite nedåt efter din kommentar och fler provbak. Tack för din feedback! /Anni