Ingredients
-
100 gram smör/margarin
-
100 gram vit choklad
-
1 msk vaniljsocker
-
2,5 dl strösocker
-
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 ägg
-
En nypa salt
-
2 dl lemoncurd
-
3 dl vispgrädde
Directions
En fantastiskt god glutenfri vit chokladkladdkaka, vars sötma balanseras av lemon curd och vispad grädde.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form. |
2
Done
|
Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta. |
3
Done
|
Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner hälften av chokladen. Rör om tills chokladen smält. |
4
Done
|
Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om. |
5
Done
|
Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet. |
6
Done
|
Häll smeten i formen. |
7
Done
|
Dekorera med löst vispad grädde och lemon curd. |