• Hem
  • Mat
  • Glutenfri vegetarisk ”köttfärspaj”

Glutenfri vegetarisk ”köttfärspaj”

0 0
Glutenfri vegetarisk ”köttfärspaj”

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

125 g smör/margarin
5 dl grov glutenfri mjölmix
0,5 dl kesella
1 krm salt
3 dl torkad sojafärs
1 msk margarin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl hett vatten
1 msk soja
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk rött paprikapulver
2 msk tomatpuré
150 g fryst spenat
salt
peppar
1,5 dl riven parmesanost
1,5 dl mjölk
2 ägg

Ingredients

Directions

Dela

Det här glutenfria pajskalet är sprött och fint men håller ändå ihop nog för att man ska kunna skära sig en snygg bit. Pajskal kan man ju fylla med precis vad som helst men idag blev det en ”köttfärspaj” på sojafärs. Blev riktigt nöjd med resultatet och rödbetstsatsikin som jag gjorde till visade sig vara det perfekta tillbehöret. Succé!

 

Steps

1
Done

Mixa smör/margarin, mjölmix, kesella och salt i en hushållsassistent (eller hur du vill, jag tycker det är lättast så) så att degen precis går ihop och ser ut som fuktig sand ungefär.
Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel och grädda sedan i en 225 grader varm ugn i ca 15 min. Tills den har fått lite färg helt enkelt. Ta ut och låt svalna.

2
Done

Hacka lök och vitlök och stek i margarinet.

3
Done

Efter ett par minuter häller du i den torra färsen direkt i pannan och låter den steka med lite. (Gör alltså INTE som det står på påsen, där man ska koka den i buljong i tio min. Det här går snabbare och blir lika bra.)
Häll på lite vatten i sänder och låt färsen suga upp det.

4
Done

Tillsätt kryddorna, tomatpuré, soja och spenat. Salta och peppra. Låt steka ihop i några minuter. Fördela blandningen jämnt i pajskalet.

5
Done

Vispa samman ägg, mjölk och parmesanost i en liten skål. Häll över blandningen.

6
Done

Kavla ut den sista delen av degen och sporra den till remsor som du lägger över pajen. Om du känner dig ambitiös kan du pensla remsorna med lite mjölk, olja eller uppvispat ägg.
Grädda pajen i 225 grader i ca 30 minuter. Servera med rödbetstsatsiki och en grönsallad.

anni

Rödbetstzaziki
previous
Rödbetstzaziki
Glutenfria choklad- och banancupcakes
next
Glutenfria choklad- och banancupcakes
Rödbetstzaziki
previous
Rödbetstzaziki
Glutenfria choklad- och banancupcakes
next
Glutenfria choklad- och banancupcakes

4 Kommentarer Dölj Kommentarer

Rödbetstsatsikin låter ju supergod, måste jag ta och testa! Ja, pajen också såklart! Ska ta och testa den torkade sojafärsen, vi testade sojabitar i helgen och det blev verkligen supergott i en enkel wok 🙂

Soja i flera former är ju supergott, men det är så få som inte är vegetarianer som äter det. Prova att panera sojafiléer, blir som fiskpinnar!

Skriv Kommentar