Glutenfri västerbottenpaj

0 0
Glutenfri västerbottenpaj

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

3,5 dl grov glutenfri mjölmix
125 gram margarin/smör
2 msk kallt vatten
1 msk pofiber
4 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
3 dl riven västbottenost
salt och peppar
valnötter

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Västerbottenpaj är en klassiker till kräftskivan, men funkar ju egentligen när som helst pga hur gott som helst. Servera på buffé eller som huvudrätt med en god sallad.
Självklart kan man byta ut osten till andra sorter om man vill det.

Steg

1
Klar

Mixa tärnat margarin/smör, mjölmix, vatten och pofiber så att det går ihop. Stanna när det ser ut som fuktig sand!
Arbeta snabbt ihop och låt vila i kylskåp en kvart.

2
Klar

Tryck ut i pajform eller kavla ut på mjölat bakbord oxh lägg över i pajform.

3
Klar

Förgrädda pajen i 10 min.

4
Klar

Riv osten.

5
Klar

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Blanda i osten.

6
Klar

Häll ostblandningen i pajskalet.

7
Klar

Grädda i mitten av ugnen i 45 min.
Garnera med valnötter och servera med en god sallad.

codan

Glutenfria lakritsmuffins
föregående
Glutenfria lakritsmuffins
Glutenfria spök-cakepops
nästa
Glutenfria spök-cakepops
Glutenfria lakritsmuffins
föregående
Glutenfria lakritsmuffins
Glutenfria spök-cakepops
nästa
Glutenfria spök-cakepops

Skriv Kommentar