Ingredients
-
3,5 dl grov glutenfri mjölmix
-
125 gram margarin/smör
-
2 msk kallt vatten
-
1 msk pofiber
-
4 ägg
-
1 dl grädde
-
2 dl mjölk
-
3 dl riven västbottenost
-
salt och peppar
-
valnötter
Directions
Västerbottenpaj är en klassiker till kräftskivan, men funkar ju egentligen när som helst pga hur gott som helst. Servera på buffé eller som huvudrätt med en god sallad.
Självklart kan man byta ut osten till andra sorter om man vill det.
Steps
1
Done
|
Mixa tärnat margarin/smör, mjölmix, vatten och pofiber så att det går ihop. Stanna när det ser ut som fuktig sand! |
2
Done
|
Tryck ut i pajform eller kavla ut på mjölat bakbord oxh lägg över i pajform. |
3
Done
|
Förgrädda pajen i 10 min. |
4
Done
|
Riv osten. |
5
Done
|
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Blanda i osten. |
6
Done
|
Häll ostblandningen i pajskalet. |
7
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i 45 min. |