Ingredients
-
50 gram jäst
-
5 dl kall mjölk
-
2 msk pofiber
-
0,5 dl sirap
-
0,5 dl flytande honung
-
1 tsk mald kardemumma
-
1,5 dl naturell yoghurt
-
150 gram mjukt smör/margarin
-
Ca 1 kg ljus glutenfri mjölmix
-
4 portioner marsan vaniljkräm
-
3 dl blåbär
-
2 ägg
-
pärlsocker
Directions
Om du är sugen på en riktigt saftig glutenfri vetelängd ska du prova det här receptet, en längd fylld med vaniljkräm och blåbär. Jag har aldrig gillat att baka bullar innan, men när jag insåg hur lätt det är när degen bara behöver jäsa en gång har jag helt ändrat min inställning! Många har man kesella i sina bullar men jag tycker att det gick precis lika bra med yoghurt, som i alla fall jag har hemma oftare. Glutenfria bullar blir snabbt torra så ät så mycket du vill när det är nybakat och frys sedan in resten.
Lycka till!
Steps
1
Done
|
Smula ner jäst i en bunke och häll över kall mjölk, rör tills jästen har löst sig. |
2
Done
|
Gör under tiden vaniljkrämen enligt förpackningen, så hinner den svalna lite. (Ett tips är att spola några centimeter iskallt vatten i diskhon och ställa ner hela kastrullen i det.) |
3
Done
|
Tillsätt sirap, honung, salt, kardemumma, yoghurt och det mesta av mjölet. Spara ungefär en dl. Vispa kraftigt med degkrokar. |
4
Done
|
Klicka ner det mjuka smöret. Arbeta kraftigt med degkrokar eller i maskin. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Strö blåbär över vaniljkrämen, 1 dl per längd. |
7
Done
|
Låt jäsa i cirka 1,5 timme. |
8
Done
|
Vispa upp två ägg och pensla längderna, strö pärlsocker över och grädda bullarna i en 250 grader varm ugn i cirka 15 min. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Ser jättegott ut! Mums!!
Har fått så väldigt ut från din blogg! Tackar för att DU är så smart!
Vilket mjöl använder du? Jag tycker det är stor skillnad på olika mjölmixer.
Hej! Oftast använder jag finax mixer, jag tycker att de funkar väldigt bra. Men jag använder även Sempers ibland, eller Lailas glutenfria mjölmix. /Anni