Glutenfri tiramisu

0 0
Glutenfri tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 dl grädde
5 msk socker
4 äggulor
500 gram mascarponeost
3 msk espresso/starkt kaffe
1,5 msk marsalavin
1 pkt glutenfria havredigestive (150 gram)
2 msk kakao

Ingredients

Directions

Share

Tiramisu är en klassiker av en anledning, det är vansinnigt gott! Alla gör den lite olika.
Jag gör min med glutenfria digestivekex och helst bara några timmar i förväg så att det fortfarande finns lite krispighet kvar i kexen. 

Steps

1
Done

Blanda kaffe och marsalavin, låt svalna vid sidan om så länge.

2
Done

Vispa grädden med 1 msk socker.

3
Done

Vispa sedan äggulorna med 4 msk socker i en annan bunke.
Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät smet.
Vänd försiktigt mer grädden i blandningen.

4
Done

Smula hälften av kexen i botten på en form mätande cirka 20*30 cm.
Droppa hälften av kaffeblandningen över kexen med hjälp av en sked.
Bred sedan hälften av mascarponeblandningen över.
Smula över återstående kex, droppa resten av kaffet och bred över återstående mascarponeblandning.

5
Done

Låt stå i kylen minst en timme, pudra över rejält med kakao vid servering. Mums!

anni

Lyxig marängbakelse
previous
Lyxiga marängbakelser med schweizisk maräng
Lemon curd
next
Magiskt god lemoncurd
Lyxig marängbakelse
previous
Lyxiga marängbakelser med schweizisk maräng
Lemon curd
next
Magiskt god lemoncurd

2 Comments Hide Comments

Vad synd att du tycker att det blev för lös. Kanske kan du vispa grädden lite fastare om du provar igen? /anni

Add Your Comment