Glutenfri tiramisu

0 0
Glutenfri tiramisu

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
3 dl grädde
5 msk socker
4 äggulor
500 gram mascarponeost
3 msk espresso/starkt kaffe
1,5 msk marsalavin
1 pkt glutenfria havredigestive (150 gram)
2 msk kakao

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Tiramisu är en klassiker av en anledning, det är vansinnigt gott! Alla gör den lite olika.
Jag gör min med glutenfria digestivekex och helst bara några timmar i förväg så att det fortfarande finns lite krispighet kvar i kexen. 

Steg

1
Klar

Blanda kaffe och marsalavin, låt svalna vid sidan om så länge.

2
Klar

Vispa grädden med 1 msk socker.

3
Klar

Vispa sedan äggulorna med 4 msk socker i en annan bunke.
Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät smet.
Vänd försiktigt mer grädden i blandningen.

4
Klar

Smula hälften av kexen i botten på en form mätande cirka 20*30 cm.
Droppa hälften av kaffeblandningen över kexen med hjälp av en sked.
Bred sedan hälften av mascarponeblandningen över.
Smula över återstående kex, droppa resten av kaffet och bred över återstående mascarponeblandning.

5
Klar

Låt stå i kylen minst en timme, pudra över rejält med kakao vid servering. Mums!

anni

Lyxig marängbakelse
föregående
Lyxiga marängbakelser med schweizisk maräng
Lemon curd
nästa
Magiskt god lemoncurd
Lyxig marängbakelse
föregående
Lyxiga marängbakelser med schweizisk maräng
Lemon curd
nästa
Magiskt god lemoncurd

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar