Ingredients
-
300 gram rabarber
-
200 gram persika
-
0,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
0,75 dl strösocker
-
3 dl havregryn
-
1 dl ljus glutenfri mjölmix
-
0,75 dl strösocker
-
100 gram smör/margarin
Directions
Rabarber finns överallt ute i trädgårdarna just nu, så härligt! Man kan ju göra så otroligt mycket gott av rabarber, men en klassiker är såklart smulpaj. Jag gjorde en med rabarber och persika, så gott! Rabarber och hallon är också fantastiskt. Tar knappt någon tid och älskas av alla. Servera med vaniljsås, glass eller löst vispad grädde.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 225 grader. |
2
Done
|
Hacka rabarber och persika i bitar, ungefär en halv centimeter stora. Blanda med strösocker och ljus glutenfri mjölmix. Lägg i pajform. Låt stå under tiden du gör degen. |
3
Done
|
Jobba samman tärnat smör, havre, mjölmix och strösocker med fingrarna. Strö ut över frukten. |
4
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min. |