Ingredients
-
3 st ägg
-
1,5 dl strösocker
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1 tsk bakpulver
-
0,5 dl mjölk
-
3-4 dl nutella
-
strössel eller bär
Directions
En klassisk snabb rulltårta, fylld och dekorerad med nutella. Barnsligt god!
Perfekt kaka att baka med barnen, så kan de få dekorera med strössel, hallon, blåbär eller något annat du har hemma.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 250 grader. |
2
Done
|
Vispa ägg och strösocker pösigt. |
3
Done
|
Blanda glutenfri mjölmix och bakpulver i en separat skål. |
4
Done
|
Vänd ner mjölblandningen och och blanda i mjölken i äggblandningen. |
5
Done
|
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. (30 x 40 cm) |
6
Done
|
Grädda mitt i ugnen i 5 min, ha koll hela tiden för det går snabbt! |
7
Done
|
Strö lite strösocker på ett nytt bakplåtspapper. Vänd över kakan ovanpå detta. Dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på, det kan hjälpa att fukta pappret lite med vatten. Låt svalna. |
8
Done
|
Bred ut 2 dl nutella över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan, ta bakplåtspappret till hjälp. Skarven ska vara neråt när du är färdig. |
9
Done
|
Garnera med nutella (värm den lite om du vill ha den rinnigare för att kunna ringla över den lättare) och valfri topping som strössel, hallon eller godis. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hej,
Vilket glutenfria mjöl använder du? Är det stor skillnad på de olika, Lailas osv?
Jag använder oftast Finax mjölmixer, ibland Sempers eller Lailas. Blir tyvärr lite skillnad när man byter mjölmix, ibland kan man behöva anpassa mängden. I det här receptet tror jag nog att du kan använda de flesta mjölmixer utan att anpassa något!