Glutenfri rulltårta med nutella

0 0
Glutenfri rulltårta med nutella

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
3-4 dl nutella
strössel eller bär

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En klassisk snabb rulltårta, fylld och dekorerad med nutella. Barnsligt god!

Perfekt kaka att baka med barnen, så kan de få dekorera med strössel, hallon, blåbär eller något annat du har hemma. 

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 250 grader.

2
Klar

Vispa ägg och strösocker pösigt.

3
Klar

Blanda glutenfri mjölmix och bakpulver i en separat skål.

4
Klar

Vänd ner mjölblandningen och och blanda i mjölken i äggblandningen.

5
Klar

Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. (30 x 40 cm)

6
Klar

Grädda mitt i ugnen i 5 min, ha koll hela tiden för det går snabbt!

7
Klar

Strö lite strösocker på ett nytt bakplåtspapper. Vänd över kakan ovanpå detta. Dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på, det kan hjälpa att fukta pappret lite med vatten. Låt svalna.

8
Klar

Bred ut 2 dl nutella över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan, ta bakplåtspappret till hjälp. Skarven ska vara neråt när du är färdig.

9
Klar

Garnera med nutella (värm den lite om du vill ha den rinnigare för att kunna ringla över den lättare) och valfri topping som strössel, hallon eller godis.

anni

Linsgryta med chorizo
föregående
Linsgryta med chorizo
Glutenfri äppelkaka med kanel
nästa
Glutenfri äppelkaka med kanel
Linsgryta med chorizo
föregående
Linsgryta med chorizo
Glutenfri äppelkaka med kanel
nästa
Glutenfri äppelkaka med kanel

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Jag använder oftast Finax mjölmixer, ibland Sempers eller Lailas. Blir tyvärr lite skillnad när man byter mjölmix, ibland kan man behöva anpassa mängden. I det här receptet tror jag nog att du kan använda de flesta mjölmixer utan att anpassa något!

Skriv Kommentar