Ingredients
-
25 gram jäst
-
1 tsk pofiber
-
2 dl ljummet vatten
-
2 msk olja (t ex raps)
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix (jag använde Finax)
-
2 dl bovete
-
en nypa salt
-
200 gram Färsk bladspenat
-
En halv burk (á 285 gram) soltorkade tomater
-
2 vitlöksklyftor
-
100 gram riven ost (t ex prästost)
-
125 gram mozzarella
-
1 citron bara citronskalet
-
olivolja att steka i
-
salt & peppar
Directions
Här kommer ett recept på glutenfri pizzadeg och en grym pizzatopping.
Degen är gjort på en del bovete, jag tyckte det var kul att prova något nytt och det blev jättegott. Receptet räcker till en stor rund pizza, nästan lika stor som en hel plåt.
Skippa inte citronskalet, det gör stor skillnad!
Steps
1
Done
|
PizzadegenSmula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen har löst sig. |
2
Done
|
Blanda i övriga ingredienser och vispa ihop till en slät smet. Låt jäsa under kökshandduk i cirka 30 minuter. |
3
Done
|
Rör hastigt runt i degen så att luften går ur lite igen. |
4
Done
|
Häll ut degen på ett bakplåtspapper, den ska vara väldigt lös. Använd baksidan på en slev/sked och bred ut degen tunt på bakplåtspappret. |
5
Done
|
PizzatoppingSkiva vitlöken riktigt tunt. Skiva den soltorkade tomaten i cirka en halv centimeter breda skivor. Fräs vitlöken, tomaterna och 150 gram av spenaten i olivolja. Salta och peppra. |
6
Done
|
Pensla pizzadegen med olja från burken med de soltorkade tomaterna. |
7
Done
|
Salta, peppra och riv över citronskal. Toppa med den färska spenaten. |