• Home
  • Mat
  • Glutenfri lax- och spenatlasagne

Glutenfri lax- och spenatlasagne

0 0
Glutenfri lax- och spenatlasagne

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
300 gram lax
1 msk margarin
1 vitlöksklyfta
200 gram fryst spenat
salt
1 msk psylliumskal
0,5 dl kallt vatten
2 ägg
180 gram ljus glutenfri mjölmix (Jag använde sempers blå mix)
2-3 msk vatten
en nypa salt
3 msk margarin
0,5 dl ljus glutenfri mjölmix
7,5 dl standardmjölk
2 dl riven ost
salt, peppar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Nu kickstartar vi 2013 med ett riktigt dunderrecept!
Lax- och spenatlasagne med hemgjorda glutenfria lasagneplattor. Så fruktansvärt gott!  Om du väljer att göra egen pasta- börja med den.
Mitt pastarecept kommer från Glutenfria kokboken (tips! bra bok), men jag tycker att man behöver ha ett uns mer vatten i degen än i deras recept.
Det blir såklart mumma även med köpta lasagneplattor, och går lite fortare.
Ät det här på fredag, så blir alla glada.

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 200 grader.

2
Klar

Pastaplattor

Mixa psylliumskal och vatten i en hushållsassistent, låt stå ett par minuter.

3
Klar

Väg mjölet och tillsätt mjöl och ägg till blandningen. Mixa tills det är väl blandat.

4
Klar

Tillsätt därefter vatten droppvis under tiden du mixar tills degen börjar att smula sig lite lätt. Stanna och känn om det går att få smularna till en deg. När det går slutar man att tillsätta vatten men mixar ett par minuter till. Degen ska gå ihop och gå att knåda men vara TORR.

5
Klar

Kavla ut till tunna plattor eller använd en pastamaskin, den här degen är superbra och man kan göra riktigt tunna fina plattor! Låt torka lite på bakhandduk under tiden som resten förbereds.

6
Klar

Ostsås

Smält smör i en stor gryta, dra av från plattan och blanda ner mjölet. Rör tills det är en jämn deg.

7
Klar

Sätt tillbaka grytan på plattan och tillsätt lite mjölk i taget under tiden som du vispar. Det ska inte klumpa sig. Låt koka upp och koka ett par minuter. Dra av från plattan.

8
Klar

Rör ner den rivna osten, salta och peppra.

9
Klar

Spenat

Stek spenaten snabbt i lite smör och med en pressad vitlöksklyfta.

10
Klar

Ta fram en lagom stor form och smörj den.
Grunda med ett lager ostsås och varva sedan plattor, spenat, lax skuren i småbitar och ostsås. Avsluta med ostsås och gärna ett par extra skivor ost på toppen.

11
Klar

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera gärna med en smarrig sallad.

anni

Glutenfria sesambullar
föregående
Glutenfria sesambullar
Glutenfria mandel- och kanelkakor
nästa
Glutenfria mandel- och kanelkakor
Glutenfria sesambullar
föregående
Glutenfria sesambullar
Glutenfria mandel- och kanelkakor
nästa
Glutenfria mandel- och kanelkakor

Skriv Kommentar