Ingredients
-
300 gram lax
-
1 msk margarin
-
1 vitlöksklyfta
-
200 gram fryst spenat
-
salt
-
1 msk psylliumskal
-
0,5 dl kallt vatten
-
2 ägg
-
180 gram ljus glutenfri mjölmix (Jag använde sempers blå mix)
-
2-3 msk vatten
-
en nypa salt
-
3 msk margarin
-
0,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
7,5 dl standardmjölk
-
2 dl riven ost
-
salt, peppar
Directions
Nu kickstartar vi 2013 med ett riktigt dunderrecept!
Lax- och spenatlasagne med hemgjorda glutenfria lasagneplattor. Så fruktansvärt gott! Om du väljer att göra egen pasta- börja med den.
Mitt pastarecept kommer från Glutenfria kokboken (tips! bra bok), men jag tycker att man behöver ha ett uns mer vatten i degen än i deras recept.
Det blir såklart mumma även med köpta lasagneplattor, och går lite fortare.
Ät det här på fredag, så blir alla glada.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. |
2
Done
|
PastaplattorMixa psylliumskal och vatten i en hushållsassistent, låt stå ett par minuter. |
3
Done
|
Väg mjölet och tillsätt mjöl och ägg till blandningen. Mixa tills det är väl blandat. |
4
Done
|
Tillsätt därefter vatten droppvis under tiden du mixar tills degen börjar att smula sig lite lätt. Stanna och känn om det går att få smularna till en deg. När det går slutar man att tillsätta vatten men mixar ett par minuter till. Degen ska gå ihop och gå att knåda men vara TORR. |
5
Done
|
Kavla ut till tunna plattor eller använd en pastamaskin, den här degen är superbra och man kan göra riktigt tunna fina plattor! Låt torka lite på bakhandduk under tiden som resten förbereds. |
6
Done
|
OstsåsSmält smör i en stor gryta, dra av från plattan och blanda ner mjölet. Rör tills det är en jämn deg. |
7
Done
|
Sätt tillbaka grytan på plattan och tillsätt lite mjölk i taget under tiden som du vispar. Det ska inte klumpa sig. Låt koka upp och koka ett par minuter. Dra av från plattan. |
8
Done
|
Rör ner den rivna osten, salta och peppra. |
9
Done
|
SpenatStek spenaten snabbt i lite smör och med en pressad vitlöksklyfta. |
10
Done
|
Ta fram en lagom stor form och smörj den. |
11
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. |