Glutenfri kladdkaka med mörk choklad

0 0
Glutenfri kladdkaka med mörk choklad

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

100 g smör/margarin
50 g mörk blockchoklad
2,5 dl socker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
2 ägg

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Kladdkakan passar vid nästan alla tillfällen, så himla god och så enkel att ett barn kan göra det.
Jag önskade mig kladdkaka på nästan alla mina födelsedagar som barn och det samma gällde alla mina syskon. Fortfarande är den svårslagen. Rör ihop allt i kastrullen så får du nästan ingen disk heller.
Här är en variant med extra choklad, mums!

 

 

Steg

1
Klar

Smält smöret/margarinet i en mellanstor kastrull. Dra av från värmen.

2
Klar

Hacka blockchokladen i lite mindre bitar och rör ner i det varma smöret så att de smälter.

3
Klar

Tillsätt socker, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt. Rör om.

4
Klar

Tillsätt mjölet, rör om och tillsätt sedan äggen ett i taget.

5
Klar

Häll i en smord form och grädda i mitten av en 150 grader varm ugn i 30-35 min.
Servera med löst vispad grädde och jordgubbar.

anni

Glutenfria pannkakor
föregående
Glutenfria pannkakor
Annis bästa glutenfria bröd
nästa
Annis bästa glutenfria bröd
Glutenfria pannkakor
föregående
Glutenfria pannkakor
Annis bästa glutenfria bröd
nästa
Annis bästa glutenfria bröd

3 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Oj, tack för dina extra ögon! 🙂 Har lagt till det i receptbeskrivningen nu. Hoppas du kunde lösa det ändå och att kakan blev god. /Anni

Lämna ett svar till anni Avbryt svar