Ingredients
-
100 g smör/margarin
-
50 g mörk blockchoklad
-
2,5 dl socker
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix
-
4 msk kakao
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 tsk bakpulver
-
1/2 krm salt
-
2 ägg
Directions
Kladdkakan passar vid nästan alla tillfällen, så himla god och så enkel att ett barn kan göra det.
Jag önskade mig kladdkaka på nästan alla mina födelsedagar som barn och det samma gällde alla mina syskon. Fortfarande är den svårslagen. Rör ihop allt i kastrullen så får du nästan ingen disk heller.
Här är en variant med extra choklad, mums!
Steps
1
Done
|
Smält smöret/margarinet i en mellanstor kastrull. Dra av från värmen. |
2
Done
|
Hacka blockchokladen i lite mindre bitar och rör ner i det varma smöret så att de smälter. |
3
Done
|
Tillsätt socker, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt. Rör om. |
4
Done
|
Tillsätt mjölet, rör om och tillsätt sedan äggen ett i taget. |
5
Done
|
Häll i en smord form och grädda i mitten av en 150 grader varm ugn i 30-35 min. |
3 Kommentarer Dölj Kommentarer
Åh, ser jättegott ut!
Saknar dig!! <3
Bakpulvret skall ju också i!!!
Oj, tack för dina extra ögon! 🙂 Har lagt till det i receptbeskrivningen nu. Hoppas du kunde lösa det ändå och att kakan blev god. /Anni