Ingredients
-
125 gram smör/margarin
-
1,5 dl socker
-
1 ägg
-
1,75 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1/2 tsk bakpulver
-
ca 200 gram rabarber
Directions
Det här är en kaka som min mamma brukade göra när jag var liten. Det var en riktig favoritkaka under en lång tid. För mig är det här sommar och barndom i komprimerad form. Med spring i benen, magplask i sjön, saftkladd runt munnen och kullebyttor i gräset.
Kastrullkaka är en snabb och enkel bär- eller fruktkaka som man kan variera i det oändliga. Vi hade rabarber i trädgårdslandet, vinbär på buskarna och äpplen i träden och allt gick att ha i den här kakan. Ta precis det som du själv tycker är gott. I den här varianten har jag valt rabarber, det ger en härlig syra. Vinbär är också bra av samma anledning. På vintern gör jag den med äpplen, kanel och pärlsocker. Det är så vansinnigt enkelt och lika vansinnigt gott så sätt igång!
Med det här inlägget är jag med och tävlar i Månadens Sötsak på temat ”Hemifrån”.
Steps
1
Done
|
Skär rabarbern i skivor, ca en halv centimeter tjocka. |
2
Done
|
Smält smöret/margarinet i en kastrull, när det är smält och bubblar fint drar du av kastrullen från plattan. |
3
Done
|
Häll i sockret och rör om. Knäck ägget ner i kastrullen och rör om. Blanda mjölmixen med bakpulvret och rör ner i kastrullen. |
4
Done
|
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 min. Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Mums! Kastrullkakan ser urgod ut och vilka fina bilder! 🙂
Tack så mycket! Den är verkligen supergod med knapriga kanter och mjuk mitt.
[…] Glutenfri kastrullkaka från Annis glutenfria. […]
[…] Glutenfri kastrullkaka från Annis glutenfria. […]