Glutenfri kastrullkaka

0 0
Glutenfri kastrullkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram smör/margarin
1,5 dl socker
1 ägg
1,75 dl ljus glutenfri mjölmix
1/2 tsk bakpulver
ca 200 gram rabarber

Ingredients

Directions

Share

Det här är en kaka som min mamma brukade göra när jag var liten. Det var en riktig favoritkaka under en lång tid. För mig är det här sommar och barndom i komprimerad form. Med spring i benen, magplask i sjön, saftkladd runt munnen och kullebyttor i gräset.
Kastrullkaka är en snabb och enkel bär- eller fruktkaka som man kan variera i det oändliga. Vi hade rabarber i trädgårdslandet, vinbär på buskarna och äpplen i träden och allt gick att ha i den här kakan. Ta precis det som du själv tycker är gott. I den här varianten har jag valt  rabarber, det ger en härlig syra. Vinbär är också bra av samma anledning. På vintern gör jag den med äpplen, kanel och pärlsocker. Det är så vansinnigt enkelt och lika vansinnigt gott så sätt igång!

 Med det här inlägget är jag med och tävlar i Månadens Sötsak på temat ”Hemifrån”.

Steps

1
Done

Skär rabarbern i skivor, ca en halv centimeter tjocka.

2
Done

Smält smöret/margarinet i en kastrull, när det är smält och bubblar fint drar du av kastrullen från plattan.

3
Done

Häll i sockret och rör om. Knäck ägget ner i kastrullen och rör om. Blanda mjölmixen med bakpulvret och rör ner i kastrullen.
Häll smeten i en smörad sockerkaksform eller pajform.

4
Done

Grädda mitt i ugnen i cirka 20 min. Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

anni

Glutenfri smulpaj med rabarber och persika
previous
Glutenfri smulpaj med rabarber och persika
Jordgubbs- och flädertiramisu
next
Glutenfri jordgubbs- och flädertiramisu
Glutenfri smulpaj med rabarber och persika
previous
Glutenfri smulpaj med rabarber och persika
Jordgubbs- och flädertiramisu
next
Glutenfri jordgubbs- och flädertiramisu

4 Comments Hide Comments

Add Your Comment