Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke

0 0
Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

1,5 dl sötmandel (ev lite extra till att bröa formen)
125 gram smör/margarin
1,5 dl socker
2 ägg
1,75 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma
skalet av en citron
1 dl grädde
1 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör/margarin

Ingredients

Directions

Dela

En sjukt god glutenfri kardemummakaka till påsk.
Det är min mamma som kommit på det här receptet, tack mamma! 

Glad påsk!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Smält smöret/margarinet.

3
Done

Vispa socker och ägg pösigt.

4
Done

Mal mandeln till ett mjöl, tex i matberedare. (Du behöver inte skålla och skala.)

5
Done

Blanda i övriga kakingredienser (se indelningen i receptet, den nedre delen är till kolan) i äggsmeten.

6
Done

Smörj och bröa en ugnsfast form med lite mjöl eller lite extra mald mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

7
Done

Kolasås

Koka på låg värme i en tjockbottnad kastrull i 15-20 minuter, tills den tjocknat litegrann.
Dra av från plattan och rör ner 50 gram smör. Låt svalna.

Ringla såsen över kakan när både sås och kaka har svalnat. Ha gärna på något färgglatt strössel.

anni

Glutenfria matiga våfflor
previous
Glutenfria matiga våfflor
Glutenfria bondkakor
next
Glutenfria bondkakor
Glutenfria matiga våfflor
previous
Glutenfria matiga våfflor
Glutenfria bondkakor
next
Glutenfria bondkakor

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar