Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke

0 0
Glutenfri kardemummakaka med kolatäcke

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

1,5 dl sötmandel (ev lite extra till att bröa formen)
125 gram smör/margarin
1,5 dl socker
2 ägg
1,75 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma
skalet av en citron
1 dl grädde
1 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör/margarin

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En sjukt god glutenfri kardemummakaka till påsk.
Det är min mamma som kommit på det här receptet, tack mamma! 

Glad påsk!

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klar

Smält smöret/margarinet.

3
Klar

Vispa socker och ägg pösigt.

4
Klar

Mal mandeln till ett mjöl, tex i matberedare. (Du behöver inte skålla och skala.)

5
Klar

Blanda i övriga kakingredienser (se indelningen i receptet, den nedre delen är till kolan) i äggsmeten.

6
Klar

Smörj och bröa en ugnsfast form med lite mjöl eller lite extra mald mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

7
Klar

Kolasås

Koka på låg värme i en tjockbottnad kastrull i 15-20 minuter, tills den tjocknat litegrann.
Dra av från plattan och rör ner 50 gram smör. Låt svalna.

Ringla såsen över kakan när både sås och kaka har svalnat. Ha gärna på något färgglatt strössel.

anni

Glutenfria matiga våfflor
föregående
Glutenfria matiga våfflor
Glutenfria bondkakor
nästa
Glutenfria bondkakor
Glutenfria matiga våfflor
föregående
Glutenfria matiga våfflor
Glutenfria bondkakor
nästa
Glutenfria bondkakor

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar