Ingredients
-
1,5 dl sötmandel (ev lite extra till att bröa formen)
-
125 gram smör/margarin
-
1,5 dl socker
-
2 ägg
-
1,75 dl ljus glutenfri mjölmix
-
0,5 tsk bakpulver
-
2 tsk mald kardemumma
-
skalet av en citron
-
1 dl grädde
-
1 dl socker
-
2 msk ljus sirap
-
1 tsk vaniljsocker
-
50 gram smör/margarin
Directions
En sjukt god glutenfri kardemummakaka till påsk.
Det är min mamma som kommit på det här receptet, tack mamma!
Glad påsk!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Smält smöret/margarinet. |
3
Done
|
Vispa socker och ägg pösigt. |
4
Done
|
Mal mandeln till ett mjöl, tex i matberedare. (Du behöver inte skålla och skala.) |
5
Done
|
Blanda i övriga kakingredienser (se indelningen i receptet, den nedre delen är till kolan) i äggsmeten. |
6
Done
|
Smörj och bröa en ugnsfast form med lite mjöl eller lite extra mald mandel. |
7
Done
|
KolasåsKoka på låg värme i en tjockbottnad kastrull i 15-20 minuter, tills den tjocknat litegrann. Ringla såsen över kakan när både sås och kaka har svalnat. Ha gärna på något färgglatt strössel. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hur mycket mandelmjöl ska jag ta om jag inte maler själv?
Ska mäta nästa gång jag bakar kakan! Men skulle tippa på ungefär 1 dl. Lycka till! /Anni