Ingredients
-
4 ägg
-
2 dl strösocker
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 tsk bakpulver
-
4 gelatinblad
-
4 dl vispgrädde
-
2 ägg
-
2 dl flädersaftkoncentrat
-
1 liter jordgubbar
-
8 deciliter vispgrädde
-
3-4 msk strösocker
Directions
En klassisk sommartårta, perfekt till midsommar när flädern blommar överallt.
Den här blir hög och fin med ett härligt tjockt lager av flädermousse.
Steps
1
Done
|
SockerkakaVispa ägg och strösocker poröst. |
2
Done
|
Blanda ljus mjölmix och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten. |
3
Done
|
Häll smeten i smord kakform (ca 25 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 min. Låt svalna. |
4
Done
|
FlädermousseLåt gelatinbladen ligga i kallt vatten i cirka 5 min. |
5
Done
|
Värm saften i en kastrull. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, lägg ner i den saften och rör till bladen löst upp sig. Låt svalna. |
6
Done
|
Vispa grädden. Knäck äggen och separera äggulor från vitan. Blanda ner äggulorna i grädden. |
7
Done
|
Vispa äggvitan till hårt skum. |
8
Done
|
Rör ner den avsvalnade saften i grädden. Vänd ner äggvitan. |
9
Done
|
Låt stelna i kylen i 1-2 timmar. |
10
Done
|
Jordgubbsfyllning och dekorationVispa vispgrädde och 2 msk strösocker. |
11
Done
|
Ta bort två tredjedelar av grädden. Skölj, rensa och skiva 2/3 av jordgubbarna, blanda med kvarvarande grädde. Tillsätt ytterligare 1-2 msk strösocker, beroende på hur söta jordgubbarna är. Smaka av! |
12
Done
|
MonteringDela sockerkakan i 3 delar. |